Vilka är de behandlingar för Neuroma Pain?

Neuroma beskrivs allmänt som en skytte smärta i foten eller en känsla av brännande. Detta villkor är i allmänhet idrottare som kör eller utföra andra aktiviteter med stor genomslagskraft. Det finns flera sätt att lindra detta tillstånd.

Skor

Neurom smärta orsakas oftast av skor som sitter åt eller som inte vaggan foten ordentligt. Skor som är alltför snäv squeeze tårna och orsaka mellanfot att rotera och nyp nerver. För att råda bot på detta, använd rutan skor som har ett brett tå. Detta frigör framfoten, vilket gör att din fot för att sprida korrekt. Om du inte har råd box skor, prova knyter dina skor med den främre delen av skon lös eller inte spetsad alls. Du kanske vill besöka en fotvårdsspecialist för att få honom mäta din fot för rätt skostorlek.

Kirurgi

Om neurom smärtan inte försvinner på annat sätt, kan operation krävas. Neurom kirurgi är en enkel process och har få komplikationer. Kirurgi utförs under narkos. Efter att patienten är under anestesi görs ett snitt mellan den andra och tredje tår, samt de tredje och fjärde tår eller i botten av foten i placeringen av neurom. Göra ett snitt i botten av foten kan kräva att patienten att använda kryckor posta drift, så denna metod används sällan om inte neurom är allvarligt. Efter snitt görs, är nerven som orsakar smärtan neurom bort från foten.

Återhämtning och komplikationer

Efter neurom kirurgi patienten måste till doktorn för att få någon gasbinda bort och ersättas. Besöken kommer att schemaläggas av läkare. Eventuella stygn kommer att behöva tas bort 10 till 14 dagar efter operationen. Foten kommer att behöva stanna torra innan stygnen tas bort, och någon aktivitet som kräver stretching av foten bör hållas till ett minimum. Patienten bör bära modifierade skor tills svullnaden går ner.
Komplikationer är relativt sällsynta, men de kan förekomma. Komplikationerna kan innefatta infektion och abnorm svullnad, samt nervskador. En patient kan också orsaka dessa komplikationer genom att försöka lägga vikt på foten för tidigt efter operationen.