Vilka är de behandlingar för muntorrhet när på medicinering?

Muntorrhet kan också kallas muntorrhet. Muntorrhet är en vanlig biverkning av många receptbelagda mediciner. Den förekommer oftast i mediciner som används för att behandla ångest, depression, urininkontinens, hypertension och Parkinsons sjukdom. Andra läkemedel som kan orsaka muntorrhet inkluderar anti diarrheals, antihistaminer och muskelavslappnande.

Egenskaper

Muntorrhet kännetecknas av tjocka saliv som kan visas trådiga. Andra symtom som kan åtfölja muntorrhet inkluderar sår vid mungipan, uttorkade läppar, dålig andedräkt, ont i halsen, svårt att svälja, tala svårigheter och nedsatt provsmakning förmåga.

Förebyggande / Lösning

Torr mun kan förbättras genom att suga på hårda karameller eller tuggummi. Välj sockerfria versioner för att minska risken för karies. Over-the-counter saliv preparat kan hjälpa också. Undvika koffein och tobak kan hjälpa också. Andas genom näsan istället för munnen och med hjälp av en luftfuktare när sover kan också vara till nytta.

Medicinering Behandling

Svår muntorrhet kan kräva medicinering behandling. En läkare kan ordinera Evoxac eller Salagen för att öka produktionen av saliv.

Överväganden

Ett sätt att förbättra muntorrhet kan vara att minska doseringen av vissa läkemedel eller för att ändra medicinering till en annan en med färre biverkningar.

Varning

Ihållande muntorrhet kan skada tänderna. Saliv är nödvändigt att tvätta bort plack och mat i munnen. Saliv behövs också för korrekt provsmakning förmåga och matsmältning.