Vilka är de behandlingar för Mellanfot frakturer?

Mellanfot ben är de långa benen i foten som ansluter fotleder till tå ben. Enligt American College of fot och fotled kirurger, behandlingar för metatarsal frakturer beror på typen och omfattningen av brottet.

Typer av frakturer

En stressfraktur är en liten, hårfäste paus, vanligen orsakade av repetitiva stress. Traumatiska frakturer, som orsakas av en direkt inverkan, kan förskjutas eller ej förskjutna. I en förskjuten fraktur, har brutet ben ändrat position (ur led).

Rest

Ibland är det enda behandlingen som behövs för en mellanfot ben fraktur att läka är vila. För stressfrakturer, är det viktigt att undvika att den aktivitet som ledde till frakturen. Ibland behövs kryckor eller rullstol för att ta vikten från foten tills det läker.

Immobilisering

För att skydda det brutna benet medan den läker, ibland kan läkaren rekommendera en gjuten, hård-sulor skor eller annan form av immobilisering.

Kirurgi

Några traumatiska frakturer i mellanfotsbenen kräver operation, i synnerhet om rasten dåligt förskjuts.

Physical Therapy

Att återfå normal användning av foten och återvänder till dina vanliga aktiviteter kan kräva sjukgymnastik och rehabilitering övningar.

Överväganden

Ibland kan en fraktur på mellanfot ben bakom stortån kan leda till artrit, om den inte behandlas och får läka. En annan typ av brott som förekommer vid basen av mellanfot ben bakom lilltån kallas Jones fraktur. Dessa sprickor är svåra att läka, som kräver icke-viktbärande under en lång tidsperiod eller kirurgi.