Vilka är de behandlingar för en Sartorius muskel?

Sartorius är en lång, bandformad muskel belägen i låret. Den längsta muskel i kroppen, börjar den på höften, korsar låret och slutar på insidan av knät. Det hjälper knäet flex och hjälpmedel i rotationen av höften. Skador som påverkar denna muskel tenderar att orsaka smärta i höften och ljumsken och göra många vardagliga rörelser svårt eller till och med omöjligt. Behandling av Sartorius omfattar i allmänhet en mängd olika faktorer: aktuella salvor, värme, is, medicinering, och övningar för muskelrehabilitering.

RICE

En av de mest tillämpade behandlingar för sartoriusmuskeln kallas RIS, som står för Rest, Ice, Compression och höjd. Denna kombination av steg är i allmänhet mest effektiv när den tillämpas inom de första 24 till 48 timmar efter en skada. Linda en kylklamp eller en fryst påse med grönsaker i en ren handduk och placera den direkt på några smärtsamma områden. Höj benet så mycket som möjligt, placera kuddar under den eftersom detta kommer att öka cirkulationen i det skadade området. Och linda hela övre delen av låret och knäet i elastiska bandage innan upphöja det skadade benet för att hålla svullnaden nere.

Stärka

Förstärkning av Sartorius kommer att minimera risken för skador. Även en väl tonad sartorius hjälper alla de yttre musklerna i höften vara fortsatt stark. En övning som kan bidra till att utveckla muskeltonus är korsad kabel benet. För att utföra övningen behöver du en övning band. Fäst ena änden av bandet till ankeln i din skadade benet och den andra till en bit av robusta möbler. Placera dig så att bandet är utsträckt i 45 graders vinkel bakom dig. Dra foten med bandet fäst tvärs över kroppen med en snabb spark. Upprepa 15 gånger och upprepa med andra benet om så önskas.

Sträckning

Efter en veckas vila sartoriusmuskeln kommer muskel behöver sträckas för att återfå ett fullt rörelseomfång och komplett funktion. Ett av de enklaste och bästa sträckor för sartoriusmuskeln är stående quadriceps stretch. För att utföra detta arbete, står bredvid en bänkskiva eller bord för balans och stöd. Stå på ett ben och böj andra benet vid knät, föra foten upp mot skinkorna. Nå bakom dig och ta tag din fotled, dra benet in mot ryggraden. Håll denna position i 30 sekunder och upprepa med andra benet.