Vilka är biverkningarna av paraldehyd?

Paraldehyd är samlingsnamnet på ett receptbelagt läkemedel som finns i USA och Kanada. Trots dess effektivitet på att behandla kramper som orsakas av alkoholism och hjälpa oroliga patienter slappna av, utgör paraldehyd en risk för biverkningar.

Vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna av paraldehyd inkluderar dåsighet, illamående, kräkningar, magsmärtor och obehaglig andedräkt.

Egenskaper

Gastrointestinala biverkningar av paraldehyd är vanligast när läkemedlet tas oralt i stället för som en injektion eller en rektal suppositorium. Biverkningarna är mest benägna att utveckla när du börjar behandlingen med paraldehyd och minskar gradvis när kroppen blir acklimatiserad till drogen, rapporterar Mayo Clinic.

Läkemedelsinteraktioner

När det tas tillsammans med andra läkemedel som orsakar det centrala nervsystemet att sakta ner, som alkohol, tricykliska antidepressiva, antihistaminer och lugnande medel, kan symtom på trötthet orsakad av paraldehyd förvärras. Läkemedlet Antabus ökar din risk för att utveckla biverkningar av paraldehyd.

Risker

Vissa patienter utvecklar hallucinationer, darrande och muskelkramper när du tar paraldehyd. Patienter med en historia av alkohol-och drogmissbruk måste övervakas noggrant under behandling med paraldehyd, eftersom missbruk eller beroende av drogen är möjlig.

Överväganden

Eftersom det är okänt om paraldehyd passerar genom bröstmjölken, läkare sällan ordinera drogen för ammande mödrar. Om du har en medicinsk historia av kolit, emfysem, bronkit, astma, gastroenterit eller magsår, kan paraldehyd inte säkert för dig, varnar Mayo Clinic.