Vilka är biverkningarna av en epidural?

Många gravida kvinnor titta mot en epidural som sin frälsande nåd när smärtan av arbetskraft sätter in. Bedövningen används på sjukhus med över 50 procent av kvinnorna i arbetskraften, enligt den amerikanska Graviditet Association. Den lokaliserade förfarande tillåter kvinnor att känna mindre smärta i nedre delen av kroppen. Blivande mammor kan stanna sans larm vid alltför smärt som medföljer naturlig förlossning. Epidurals ofta ges i kombination med andra mediciner för att öka effektiviteten, säger APA. Innan någon drog, bör patienterna diskutera med sin läkare eventuella risker eller biverkningar.

Sänks Blodtryck

Sjuksköterskor kontrollerar ofta blodtrycket hos kvinnor som får epidurals eftersom en sänkt blodtryck är en möjlig biverkning. Om inte fångas genast och ges rätt behandling, kan detta leda till att ditt barn inte får tillräckliga mängder av blod eller syre.

Huvudvärk

Mindre än 1 procent av tiden, orsakar en epidural ett läckage av ryggmärgsvätska som resulterar i en svår huvudvärk, avslöjar den amerikanska Graviditet Association. Denna händelse måste lindras genom en injektion av patientens blod där det epidurala gavs, annars känd som en blod plåster. University of North Carolina Anestesi- försäkrar blivande mödrar som huvudvärk på grund av epidurals (som kan vara måttlig till svår) är bara en tillfällig bieffekt och som inte utgör ett allvarligt hot mot modern eller barnet.
.

Muskelsvaghet

En del kvinnor upplever mer svaghet än andra när det ges en epidural. Detta kan resultera i att patienten är oförmögen att driva med tillräcklig kraft för att helt föra ut barnet på egen hand. I detta fall kan läkare behöva använda tång, sugklocka, ett kejsarsnitt eller andra medel för att leverera ditt barn.

Långsammare Labor

Hos vissa kvinnor kan en epidural orsaka arbetsprocessen att sakta ner. I dessa fall kan läkarna vanligen administrera läkemedlet Pitocin, som tjänar till att påskynda arbetsprocessen.

Varaktig domningar

Effekterna av en epidural kan avklinga snabbare för vissa kvinnor än andra. Vissa kan fortfarande uppleva domningar i underkroppen ett par timmar efter förlossningen. Dessa patienter kan behöva extra hjälp promenader tills medicinering avtar och de återfå känsla och styrka i benen.

Nervskada

En kateter är införd i en kvinnas nedre ryggparti då ryggbedövning administreras. Vid extremt sällsynta fall kan detta område uppleva permanenta nervskador, enligt den amerikanska Graviditet Association. UNC Anestesi- anges att neurologiska skador finns alltid en möjlighet när du använder någon anestesi, även förlamning och andra problem mycket sällan inträffar.

Andra biverkningar

En epidural kan också leda till frossa, klåda, värk i ryggen, ringningar i öronen, illamående eller problem att urinera. Den plats där epiduralnålen in i nedre delen av ryggen kan vara öm i några dagar, men det finns inga säkra forskning som tyder på att en epidural leder till kroniska ryggsmärtor, enligt UNC Anestesi-.