Vilka är biverkningarna av Butea Superba?

Butea superba är en asiatisk knöl växt hemma i Thailand. Det torkade pulvret av Butea superba roten är en vanlig infödd naturläkemedel för erektil dysfunktion. Befintlig forskning från Indien och Thailand visar en hög effekt och få biverkningar.

Tidig forskning

Tidig forskning om effekterna av Butea superba av Dr Cherdshewasart Wichai visade att pulvriserad rot är mycket effektivt för att lindra symptomen av erektil dysfunktion utan några märkbara negativa biverkningar hos vuxna mänskliga hanar.

Missuppfattningar

En ryktas bieffekt av att ta Butea superba är att det orsakar bröstförstoring hos män. Medan Butea superba innehåller fytoöstrogener, det finns ingen antydan i någon av de befintliga forskning som manlig bröstförstoring är en av de negativa biverkningarna av Butea superba.

Biverkningar vid högre doser

Under 2008 Dr Wichai publicerade resultaten av en undersökning om hanråttor matades olika doser av Butea superba extrakt i 90 dagar. De råttor som fick höga doser av extraktet visade förstorade mjälte, negativa förändringar i blod kemikalier och sänkta nivåer av testosteron.

Allergiska reaktioner

Vissa gelformuleringar av Butea superba innehålla en varning på etiketten om möjligheten att hudutslag som en allergisk reaktion mot gelén. Detta kan vara resultatet av andra ingredienser i gel formel, dock.

Blodsocker och kolesterol

Butea superba kan ha en positiv effekt på kolesterol och blodsockernivåer. Detta har visats mest positivt på preparat som innehåller butea mono, men kan sträcka sig till Buttea superba.

Varning

Du ska inte använda Butea superba om du har haft tidigare allergiska reaktioner mot växtbaserade läkemedel eller om du har fått råd av en läkare för att undvika sexuell aktivitet. Diskutera din hälsa och ditt beslut att använda Butea superba med din läkare eller vårdpersonal.