Vijf verschillende soorten Creatine

Vijf verschillende soorten Creatine

Creatine, die van nature in rood vlees, is een supplement dat wordt gebruikt door vele bodybuilders en atleten als een manier van het verkrijgen kracht en helpen bij het ontwikkelen van spiermassa bij gebruik samen met regelmatige lichaamsbeweging en gewichtheffen. Er zijn vijf verschillende soorten creatine, en elk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, evenals zijn eigen voordelen en nadelen.

Creatine Monohydrate

De meest voorkomende vorm van creatine, creatine monohydraat wordt geleverd in twee verschillende vormen: standaardformulier en gemicroniseerde vorm. Hoewel het gemicroniseerde versie is beter in water oplosbaar is dan de standaard versie, de standaard versie is nog steeds op grotere schaal beschikbaar. Echter, heeft de standaard monohydraat is bekend dat maagproblemen veroorzaken, want het heeft een lagere absorptiesnelheid.

Creatine Fosfaat

Eén van de duurste vormen van creatine, creatinefosfaat wordt gecreëerd door een fosfaat met creatine moleculen. Het grootste nadeel van creatine fosfaat is de hoeveelheid creatine die kunnen worden gecombineerd met fosfaat; dit mengsel slechts tweederde creatine, en daarom minder effectief dan andere creatine wordt beschouwd.

Creatine Citrate

Gemaakt door het mengen van citraat-moleculen met creatine, deze vorm wordt steeds populairder omdat het erg sterk oplosbaar in water. Hoewel het niet zo effectief als creatine monohydraat omdat deze alleen 40 procent creatine, wordt nog steeds veel gebruikt, ondanks de hoge kosten.

Creatine Malate

Wanneer creatine wordt gecombineerd met appelzuur, is creatine malaat gevormd. Deze vorm van creatine is sterk oplosbaar in water, en het appelzuur helpt bij snelle absorptie. Echter, creatine malaat blijft de minst voorkomende vorm van creatine, hoewel studies nog gedaan om de mate van effectiviteit te bepalen in relatie tot andere vormen van creatine.

Creatine Ethyl Ester

Creatine ethyl ester wordt gecreëerd door estermoleculen aan creatine. Men denkt dat door dit te doen, kan de creatine gemakkelijker penetreren celmembranen en aldus mogelijk maken dat meer effectief. Hoewel niet zo populair als creatine, kan deze vorm van creatine het volgende aan populariteit te winnen in de nabije toekomst.