Vijf functies van het menselijk skelet

Vijf functies van het menselijk skelet

Het skelet mens bestaat uit ongeveer 206 afzonderlijke botten plus bijbehorende kraakbeen, pezen en ligamenten. Dit systeem neemt 20 procent van de lichaamseigen € ™ s totale gewicht. Botten worden gevormd uit veel zachter kraakbeen als we volwassen worden van baby's tot volwassenen. Het skelet, een levend orgaan, speelt vijf belangrijke functies voor de mens.

Ondersteuning

De overige 80 procent van ons lichaam bestaat uit zacht weefsel organen en spieren, die alle moeten worden ondersteund. Het skelet biedt deze ondersteuning. In één mode of andere door middel van verschillende bindweefsels, alle organen direct of indirect het skelet bevestigd.

De grote botten van onze lagere lichamen ondersteunen de kofferbak wanneer we staan. Het skelet als geheel biedt het noodzakelijke kader voor mensen rechtop staan.

Bescherming

Het beschermen van deze zachte weefsels organen is een andere belangrijke rol voor het menselijk skelet. Het brein wordt beschermd door gesmolten botten die deel uitmaken van de schedel, wordt het ruggenmerg omgeven door wervels die beschermen en de ribbenkast biedt bescherming aan het hart, de longen en andere nabijgelegen organen.

Beweging

Het lichaam is ontworpen om te gaan met een aantal mechanische hefbomen. Bones bieden die hendels en de gewrichten tussen de botten fungeren als draaipunten. Als spieren samentrekken en ontspannen, de botten van het menselijk skelet in beweging waardoor we bereiken, lopen, rennen, klimmen, zitten, bukken en buigen.

Rode bloedcellen

Bekend als hematopoëse, beenmerg grootste deel van de rode bloedcellen die door het menselijk lichaam en een aantal van de witte bloedcellen ook. Marrow is een netwerk van zacht bindweefsel materiaal dat de holten van de botten vult.

Het proces van hematopoiese wordt door het merg in het skelet gedragen continu afhankelijk van de behoeften van het lichaam op een bepaald moment.

Minerale opslag

Het skelet mens bevat meer calcium dan enig ander orgaan in het hele lichaam. Bones winkel calcium voor tijden wanneer calciumgehalte in het bloed worden verhoogd of normaal. Daar spuiten ze het bloed met calcium tijdens momenten waarop calcium niveaus worden verlaagd. Zoals hematopoiese, is een continu proces.