Vezelrijk voedsel voor Weight Loss

Volgens de Mayo Clinic, voedingsmiddelen rijk aan vezels helpen om je het gevoel voller sneller en helpen bij de spijsvertering. Een caloriearm dieet met lichaamsbeweging is nodig om gewichtsverlies te verkrijgen. De resultaten variëren van persoon tot persoon.

Voordelen

Vezelrijk voedsel je je verzadigd voelt met minder calorieën. Verzadigd gevoel zal u helpen om minder te eten en samen met de oefening zal u toelaten om meer gewicht te verliezen.

Hoe het werkt

Volgens de Mayo Clinic, voedingsvezels helpt bij gewichtsverlies door het houden van het spijsverteringskanaal functioneren juist daardoor constipatie vermijden. Het houden van regelmatige helpt bij gewichtsverlies door het geven van je energie en helpen u om meer voller gevoel.

Overwegingen

De National Academy of Sciences 'Institute of Medicine beveelt aan dat volwassenen krijgen 25-38 gram voedingsvezels per dag. Volle granen, bonen, donkergroene groenten en peren met de huid op zijn allemaal goede bronnen van voedingsvezels.

Vezelrijk fruit

Twee kopjes gesneden aardbeien zijn 130 calorieën en voeg 8 gram vezels. Een appel met de huid is minder dan 100 calorieën en heeft 5 gram vezels.

Vezelrijk groenten

Vezelrijk groenten vullen je waardoor je minder te eten en gewicht te verliezen. Twee kopjes gestoomde broccoli heeft slechts 87 calorieën, maar voegen 9 gram vezels aan uw dieet.

Vergelijking

Volgens de Dietary Fiber Guide, een sneetje volkoren brood is gelijk aan 2 gram vezels en 69 calorieën. Een snee wit brood heeft de helft van de vezels en 50 meer calorieën.