Vetarme diëten na galblaas operatie

Vetarme diëten na galblaas operatie

Nadat een persoon galblaas chirurgie, is het uiterst belangrijk dat zij volgen een gezond vetarm dieet. Anders zal het moeilijk voor hen volledig vet dat afkomstig is van andere voedingsmiddelen verteren. Een vetarm dieet vermindert veel van de stimulatie van het gebied, en deze rust en frustreert de pijnlijke krampen in de galwegen.

Good Foods

Foods aanbevolen na galblaas operatie zijn vis, kip en mager vlees (minus eventuele vet of huid), eieren, melk (magere), vetarme zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt, soep, salade en peulvruchten.

Foods te vermijden

Gebakken en gekruid voedsel kan leiden tot grote problemen en post-operatieve galblaas patiënten moeten ook groenten zoals kool, broccoli, spruitjes en bloemkool te vermijden. Andere voedingsmiddelen die vaak geven mensen die dit type van chirurgie moeite hebben gehad zijn volkoren producten, noten, zaden en granen, en rijk voedsel zoals gebak.

High Protein en Low Carb

Na galblaas operatie is het belangrijk om te houden van een dieet dat rijk is aan eiwitten en laag in koolhydraten. Veel mensen vinden het erg nuttig als ze vijf of zes kleine maaltijden gedurende de dag te consumeren in plaats van drie grotere. Digestie wordt gecompliceerd nadat de galblaas wordt verwijderd en kleinere maaltijden zijn gemakkelijker te behandelen.

Groenten en Fruit

Terwijl vers bereid, uien en knoflook ook gunstig na de operatie kan zijn, is dit niet voor iedereen zo doorgaan met ze voorzichtig. Andere voedingsmiddelen die stress te verlichten in de spijsvertering zijn verse tomaten, sjalotten, druiven, appels, peren en papaya. Komkommers en bieten zijn geweldig, vooral na een operatie, als zijn groene groenten.

Dranken

Wanneer het gebied is meer kwetsbaar na galblaas operatie, de meeste vinden het best om uit de buurt van alle koffie, thee, alle alcohol en alcoholhoudende dranken, vruchtensappen of iets koolzuurhoudend blijven.