Vestibulaire Compensatie Oefeningen

Vestibulaire Compensatie Oefeningen

Vele voorwaarden, zoals vestibulaire neuritis, benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV), ziekte van Ménière, labyrinthitis en perifere vestibulaire aandoeningen beïnvloeden vermogen het binnenoor aan evenwicht en beweging waarnemen. Met de hulp van een zorgverlener, kan vestibulaire compensatie-oefeningen of vestibulaire revalidatie therapie helpen bij het minimaliseren van de duizelingwekkende effecten van dergelijke voorwaarden door het trainen van de hersenen om visuele of proprioceptieve informatie gebruiken om een ​​gevoel van evenwicht te behouden wanneer het evenwichtsorgaan niet meer goed werkt.

Canalith herpositionering procedures (CRP)

Canalith herpositionering procedures bijdragen tot het verminderen van het gevoel van duizeligheid door het verplaatsen van kleine deeltjes die vastzitten in een gevoelig deel van het binnenoor gracht. Met de hulp van een zorgverlener, de patiënt een reeks van bewegingen van het bovenlichaam en het hoofd compleet. De Epley manoeuvre en de Semont manoeuvre zijn de twee meest gebruikte CRP. De Epley manoeuvre maakt gebruik van vier 30-tweede positie sequenties van hoofdbewegingen. In de Semont manoeuvre, wordt de patiënt snel verplaatst van liggend op een kant aan zijn andere zijde. Deze CRP technieken worden het meest gebruikt bij patiënten die BPPV.

Hoewel de manoeuvres hebben een hoog rendement, ze vereisen een zorgverlener: de intense, snelle karakter van de bewegingen dragen een risico op ernstig letsel bij verkeerd gedaan.

Brandt-Daroff Oefeningen

Brandt-Daroff oefeningen zijn een ander type van CRP behandeling. Omdat ze minder intens, kunnen deze oefeningen thuis gedaan worden zonder toezicht van een gezondheidswerker. De oefening is het makkelijkst bij het zitten op de rand van een bed. De patiënt draait zich 45 graden aan één kant, dan snel ligt op haar andere kant. De achterkant van het hoofd (achter het oor) dient tegen het bed 30 seconden, voordat ze terug naar rechtop zithouding. De oefening moet worden herhaald, afwisselend links en rechts, voor zes herhalingen. Net als andere CRP behandelingen, zijn Brandt-Daroff oefeningen vaak gebruikt voor mensen met BPPV.

Cawthorne-Cooksey Oefeningen

Cawthorne-Cooksey oefeningen bestaan ​​uit een verscheidenheid van bewegingen en technieken die de ogen leren om onafhankelijk van de rest van het hoofd te bewegen, en laat de patiënt ervaren en wennen aan duizelingwekkende hoofdbewegingen. Ze helpen ook de patiënt de praktijk goede balans, en uiteindelijk het gevoel van duizeligheid te elimineren. Een getrainde zorgverlener kan de patiënt helpen bepalen van de oefeningen en het aantal herhalingen die het beste past bij hun behoeften. Een aantal van de oefeningen kunnen worden gedaan tijdens de vergadering, zoals het bewegen van de ogen, schouders of het hoofd. Andere oefeningen omvatten het veranderen van een zittende naar staande positie met de ogen open of dicht, om te draaien, of het gooien van voorwerpen. Sommige oefeningen moet de patiënt om rond te lopen een kamer, boven of naar beneden een helling of stappen, of compleet bewegingen met hun ogen gesloten of geopend.