Vestibulair Oculaire Reflex Oefeningen

Vestibulair Oculaire Reflex Oefeningen

Vestibulaire revalidatie, of opnieuw trainen van iemand om zijn evenwicht te bewaren, maakt gebruik van oefeningen om de balans te verbeteren. Als u last heeft duizeligheid of vertigo van een aandoening of na een blessure, kunnen deze oefeningen de risico's van fysieke valpartijen te verminderen en verhogen de hoeveelheid lichamelijke activiteit iemand kan uitvoeren. Vestibulo-oculaire reflex oefeningen helpen patiënten houden focus en een stabiele blik tijdens een verscheidenheid aan bewegingen.

Epley en Semont Maneuvers

Artsen kunnen ofwel de Epley of Semont manoeuvres, die beide helpen om puin te verplaatsen van alle gevoelige delen van het oor, als u lijdt aan Benigne paroxismale positieduizeligheid of BPPV voeren. De Epley manoeuvre beweegt de kop in vier verschillende posities, waarbij elke positie gedurende ongeveer 30 seconden. De Semont manoeuvre snel beweegt de patiënt die op de ene zijde naar de andere. Patiënten kunnen zowel oefeningen uit te voeren, hetzij in het kantoor van de dokter of thuis.

Gaze Stabilization

Patiënten kunnen ook presteren dagelijkse blik stabilisatie oefeningen voor vestibulaire revalidatie. Tijdens deze oefeningen, je kijkt naar een stilstaand voorwerp en beweeg je hoofd 45 graden naar beide kanten, in een poging om gefocust op het object blijven. U kunt ook de moeilijkheidsgraad van de oefeningen te verhogen door het versnellen van de beweging van je hoofd, op zoek naar een object dichterbij of verder voor u en houdt je hoofd lager of hoger op uw borst.

Balance Oefeningen

Vergelijkbaar met stabilisatie oefeningen staren, kunnen patiënten balans oefeningen dagelijks uit te voeren in plaats van te wachten op een kantoor te bezoeken. Door te variëren met het oppervlak waarop je staat, de snelheid van de beweging en visuele input zoals uw ogen worden gesloten of geopend, kunt u de oefeningen moeilijker uit te voeren maken. Het doen van alternatieve activiteiten zoals yoga, Tai Chi of sporten zoals golf en bowlen kan ook het verbeteren van de balans en gemak duizeligheid.