Verwijdering Methoden voor zwaveldioxide en waterstofsulfide

Verwijdering Methoden voor zwaveldioxide en waterstofsulfide

Zwaveldioxide en waterstofsulfide zijn zwavel gebaseerde chemische gassen die zowel door natuurlijke en industriële processen. Hoge niveaus van beide gassen worden verondersteld bij te dragen aan een verscheidenheid van gezondheids- en milieuproblemen. Er zijn stappen die u kunt nemen om te helpen verminderen en verwijderen van deze gassen uit het huis en de grotere omgeving.

Over Zwaveldioxide

Zwaveldioxide (SO2) is kleurloos en schadelijke met een krachtige geur en kan aanwezig zijn als ofwel een vloeistof of gas zijn. Gemaakt in de natuur door vulkanische activiteit, wordt het meestal geproduceerd door de verwerking van fossiele brandstoffen in de industrie en vermogens. De Environmental Protection Agency (EPA) classificeert zwaveldioxide als een "zeer reactieve" gas en heeft de industrie standaarden ontwikkeld om de hoeveelheid gas in de atmosfeer terug te dringen. Effecten Zwaveldioxide variëren van de productie van zure regen individuele ademhalingsproblemen. Echter, zwaveldioxide is niet allemaal slecht; in kleine niveaus chemische wordt gebruikt als een fruitconserveermiddel en eigenlijk komt van nature in het lichaam, met het gemiddelde menselijk lichaam dat gemiddeld 1000 mg per dag. Het lichaam is uitgerust met enzymen kunnen breken de chemische, maar te veel van de chemische nog nadelige effecten.

Over Waterstofsulfide

Gecreëerd door de verslechtering van zwavelhoudende eiwitten bestaat, wordt waterstofsulfide (H2S) van nature in vulkanische en aardgas, ruwe aardolie, warmwaterbronnen, dierlijk en menselijk afval, en als een bijproduct van zwavel bacteriën. Waterstofsulfide wordt ook geproduceerd tijdens de industriële verwerking, waaronder de behandeling van afvalwater, voedselverwerking en olieraffinaderijen. Gekenmerkt door zijn rotte eieren-type geur, waterstofsulfide beïnvloedt verschillende systemen van het lichaam met de blootstelling laag niveau wat resulteert in korte termijn ademhalingsproblemen, verminderde eetlust, duizeligheid en hoofdpijn, en in hoge concentraties de dood tot gevolg.

Het verwijderen van zwaveldioxide met Calcium Oxide

Neutraliseren door middel van het veranderen van de chemische samenstelling van zwaveldioxide is een optie voor het verwijderen van het gas uit de industrie en de macht faciliteit uitstoot. Experimenten die de effecten van het combineren van zwaveldioxide met natronkalk, die bestaat uit calciumoxide en natriumhydroxide, bleken effectief bij het omzetten van zwaveldioxide in het calcium- sulfide zijn. De omzetting gebeurt door de reactie van zwaveldioxide calciumoxide, niet alleen dat de chemische samenstelling, maar ook de druk van het gas verminderen.

Het verwijderen van zwaveldioxide met Scrubbers

Gebruikt in het verwijderen van gasdeeltjes industriële schoorstenen, scrubbers werken om het zwaveldioxide en andere gassen te verwijderen voordat ze vrijkomen in het milieu. Niet-regeneratieve en regeneratieve wassers worden gebruikt om zwaveldioxide te verwijderen, met de deeltjes verwijderd door de regeneratieve scrubber gerecycled tot bruikbare materialen. De meest voorkomende vorm van scrubber voor zwaveldioxide verwijdering van de niet-regeneratieve natte gasreiniger, waarbij de rookgassen met water drijfmest en kalksteen doorweekt. Net als de natronkalk combinatie hierboven opgemerkt dit proces verandert de chemische verbinding en zorgt calciumsulfaat, ook bekend als gips, dat vervolgens wordt verwijderd of gerecycled wandplaat of meststoffen. Een andere werkwijze gebruikt scrubber regeneratieve wasser die natriumsulfiet gecombineerd met het zwaveldioxide waardoor natriumbisulfiet. De natriumbisulfiet wordt vervolgens natriumsulfiet en zwavel gereduceerd met alkali, de zwavel gebruikte zwavelzuur maken.

Waterstofsulfide het verwijderen van het Drinkwater

Waterstofsulfide in drinkwater is geen ongewoon voorval en heeft vaak geen nadelige gevolgen voor de gezondheid, maar kan invloed hebben op de smaak en geur evenals corroderen huishoudelijke artikelen. Terwijl boilers soms de boosdoener kan te wijten zijn aan het inbrengen van een magnesium staaf tijdens de productie die is bedoeld om de verwarming tegen bederf te beschermen, kunnen natuurlijke gebeurtenissen van zwavel bacteriën in het water ook te wijten. Deze bacteriën voeden met de zwavel in rotsen, bodem en ontbindend planten en waterstofsulfide is het bijproduct. Er zijn drie effectieve methoden voor het verwijderen van waterstofsulfide uit het drinken van water dat chloreren, airconditioning en koolfilters bevatten. Chlorering omvat de toevoeging van een kleine hoeveelheid chloor aan het watersysteem die converteert het waterstofsulfide in zwavel gele deeltjes die vervolgens worden uitgefilterd. Beluchting door toevoeging van samengeperste lucht in het watersysteem ook resulteert in de omzetting van de chemische geel zwavel. Koolstof filters zijn het meest effectief met slechts kleine hoeveelheden waterstofsulfide, het waterstofsulfide worden geabsorbeerd door de filters.

Het verwijderen van waterstofsulfide met onder druk Oxidatie

Gebruikt in de verwijdering van waterstofsulfide uit bronwater, druk oxidatie zet het waterstofsulfide in water en zwavel door toepassing van hoge druk zuurstof. Als zuurstof in contact komt met het waterstofsulfide in het water, zuurstof ontstaat een chemische reactie die leidt tot de afbraak van het waterstofsulfide in waterstof en zwavel, met waterstof kammen met zuurstof om water te maken. Een inductor pompt zuurstof in de put water en de reactie plaatsvindt, wordt de resterende zwavel verschuiven naar de bodem van de put tank.