Verwarring & End Stage van COPD

Verwarring & End Stage van COPD

De late stadia van COPD duidelijk geworden met de aanvang van de symptomen, zoals ademhalingsproblemen, snelle hartslag, mentale verwarring en laag gehalte bloed zuurstof. Hoewel COPD is terminal, weinig of geen palliatieve zorg wordt geboden hen.

Identificatie

COPD of chronische obstructieve longziekte is de vierde doodsoorzaak in de Verenigde Staten. COPD is een progressieve ziekte die schade de longen en schaadt ademhaling. De fysieke schade veroorzaakt door COPD is onomkeerbaar, waardoor ofwel de luchtwegen of de luchtzakken in de longen, bekend als alveoli. Diagnoses bestaan ​​uit een van de twee mogelijke voorwaarden: longemfyseem en chronische obstructieve bronchitis.

Zuurstofdesaturatie en Confusion

Lage niveaus van zuurstof in het bloed en de effecten op de hersenen resultaat in de verwarring en desoriëntatie geassocieerd met COPD. Een diepe verbinding tussen zuurstofdesaturatie en cognitieve stoornissen bestaat, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Washington, de Veterans Affairs Medical Center en de University of Texas Southwestern Medical Center. De studie toonde aan dat zuurstofdesaturatie - als gevolg van de waardevermindering van COPD - specifiek schaadt choline in de frontale kwab van de hersenen. Omdat choline is een essentiële voedingsstof en om de functie en de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel, kan deze desaturatie tot hersenbeschadiging.

Significantie

Diagnose van COPD treedt meestal als de ziekte vooruitgang en achteruitgang van het lichaam is evident. In de Verenigde Staten, zijn 12 miljoen mensen die momenteel gediagnosticeerd met COPD, en een geschatte 12 miljoen meer mensen zijn gediagnosticeerd. Vroeg symptoom manifestatie omvat "rokershoest" (een hoest het produceren van grote hoeveelheden slijm,) piepende ademhaling en benauwdheid. Aangezien diagnose komt gewoonlijk tijdens de latere stadia van de ziekte, maar de meeste van die gediagnosticeerd zijn senioren. Deze mensen meestal vinden ze moeite hebben met de ademhaling tijdens de eenvoudige taken zoals wandelen of routinematige taken, in de mate dat ze niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.

Progression

Ziekten, zoals een verkoudheid, griep of longontsteking kan snel verslechteren de toestand van de COPD-patiënt. Als respiratoire verslechtering vordert, zal de COPD patiënt worden doorverwezen door zijn persoonlijke zorg arts een longarts voor gespecialiseerde zorg. De terminale fase van COPD gaat vaak gediagnosticeerd door huisartsen en daardoor onvolledig hospice behandeling aangeboden tijdens deze fase.

Behandeling

Als longschade verslechtert, zo ook de symptomen. Stoppen met roken en het vermijden van stof en chemische inhalatie verhogen gewoonlijk langzame progressie van de ziekte. Intermediaire behandelingen zoals inhaleren, griepprikken en longontsteking vaccins zal de vooruitgang van COPD symptomen vertragen. Ernstige COPD vereist vaak de patiënt rekenen op zuurstoftherapie aan activiteiten, slapen en voor verlenging van de levensduur te voeren. Chirurgie als een behandeling optie is alleen nuttig in zeldzame gevallen. Longtransplantaties, bullectomies en longvolume-reductie chirurgie worden meestal uitgevoerd op COPD-patiënten bij wie de symptomen zijn verwant aan emfyseem.