Vertigo botemedel

Vertigo är känslan av yrsel och förlust av balans, ofta som ett resultat av en balansrubbning. Det är inte en sjukdom utan snarare ett symptom på ett problem som vanligen har att göra med det inre örat, hjärnan eller de nerver som binder samman dessa. Vertigo åtföljs ofta av andra förnimmelser såsom yrsel och matthet. Lyckligtvis finns det många pålitliga botemedel tillgängliga, inklusive traditionella medicinska behandlingar och huskurer.

Orsaken till Vertigo

Rådgör med din läkare för att ta reda på orsaken till din yrsel. Det finns tre huvudsakliga orsaker till yrsel och var och en omfattar olika typer av behandlingar. Viss yrsel orsakas av problem i innerörat. Denna känsliga del av det sensoriska systemet spelar en avgörande roll i balans och eventuella oegentligheter kan orsaka en person att känna sig yr. Det kan också vara ett problem i hjärnan, även om detta är mindre vanligt än problem med innerörat. I det här fallet, signalsubstanser i hjärnan som är tänkta att kommunicera med innerörat är felriktade, vilket resulterar i yrsel. Den tredje orsaken till yrsel är ett problem med nerverna själva. I detta fall är innerörat och hjärnan fungerar korrekt, men de nerver som förbinder dem inte.

Medicinska behandlingar

Efter en rad tester, kommer din läkare rekommendera någon form av behandling för din svindel. Det finns ett antal behandlingar som kan användas beroende på vad som orsakar din svindel. För problem med innerörat, är hörselrehabilitering det bästa alternativet. Med hjälp av en serie av behandlingar och terapier, denna metod lindrar oftast yrsel inom några månader. Om svindel är hjärnan relaterade, är signalsubstansen återupptagshämmare ofta ordinerats. För nervsjukdomar, det finns en mängd mediciner och behandlingar som är tillgängliga, inklusive kalciumantagonister, antihistaminer och Epley manövern. Den senare, som också kallas canalith eller partikel-ompositionering förfarande, är en serie av manövrar som utförs för att behandla godartad paroxysmal lägesyrsel (BPPV).

Huskurer och Livsstil

Fråga din läkare om huskurer och livsstilsförändringar som kan hjälpa din svindel. Ginkgo balboa är en av de bästa hem rättsmedel för att lindra svindel eftersom det ökar blodflödet till hjärnan. Ingefära är också effektivt mot svindel. En återfuktande blandning av peppar, kan citronsaft och salt vatten också hjälpa. Alltid dricka mycket vatten, eftersom uttorkning är en mycket vanlig orsak till yrsel. Som med någon sjukdom, kan en hälsosam kost rik på vitaminer och mineraler hjälpa mot din svindel. Håll dig borta från kaffe och alkohol. Undvik också situationer som du vet kommer att förvärra din svindel, såsom nöjesattraktioner eller tv-spel. Vissa huvud och hals positioner kan orsaka en plötslig attack av svindel. När man har en attack av svindel, försök att sitta helt stilla med fokus på ett enda objekt. Detta kommer att skicka signaler till hjärnan som gör att du kan balansera på rätt sätt.