Verschillende typen van Oranges

Verschillende typen van Oranges

Sinaasappelen bevatten ongeveer 70 mg vitamine C en een antioxidant bekend als lycopeen. Er zijn meer dan 600 soorten sinaasappels, hoewel sommige meer dan anderen gegroeid. Volgens het National Cancer Institute, de top producenten van sinaasappelen in 2005 en 2006 waren Braziliƫ, China, de Verenigde Staten, Mexico en Spanje, en tussen hen, ze produceren verschillende soorten oranje.

Valencia Sinaasappelen

Valencia sinaasappels kwam oorspronkelijk uit Valencia, Spanje, maar worden nu geteeld in de VS A Valencia oranje heeft een gemiddelde diameter van 2-3 centimeter en van nul tot zes zaden. Ze worden geoogst van maart tot juni.

Navel Sinaasappelen

Navel sinaasappels hebben een dikke korst en geen zaden, met gemakkelijk gescheiden segmenten. Geoogst rond November, kunnen ze komen in vele grootte, tot de grootte van een softbal. Zoals zijn naam al aangeeft, het einde van deze oranje lijkt op een navel.

Blood Orange

Het vlees van een bloedsinaasappel is rood- of bloed-gekleurde plaats van oranje. Het is een klein aantal oranje en bevat genoemde pigment anthocyanine, waarbij de ongewone rode uiterlijk veroorzaakt. Het wordt geoogst december tot en met juli.

Mandarijntje

Het Mandarijn is een kleine variatie van oranje, met losse, easy-to-peel huid en een zoete smaak. Mandarijntjes zijn er in verschillende soorten, waaronder de Clementine en Satsuma, die zowel pitloze zijn.