Verschillende symptomen van nierfalen

De taak van de nieren is om overtollig zout en vocht uit het lichaam uit het bloed te verwijderen en elimineren van afvalstoffen. Als de nieren zijn ziek en niet meer goed functioneren, ze beginnen te falen. Twee nierziekten bestaan: acute en chronische. Acute ziekte is de plotselinge falen van de nieren snelle aanvang van de symptomen, terwijl een verscheidenheid aan medische aandoeningen veroorzaken chronische nierziekte, die steeds erger wordt tijd, volgens de National Institutes of Health. Uiteindelijk acute en chronische nierziekte leiden tot nierfalen.

Zwelling

Oedeem of zwelling, ontwikkelt zich vaak in het lichaam als gevolg van nierfalen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De zwelling ontstaat doordat het lichaam behoudt vloeistoffen wanneer de nieren niet normaal functioneren. Zwelling kan ontwikkelen in de voeten en enkels of door het hele lichaam worden gegeneraliseerd.

Verlies van eetlust

Mensen die nierfalen hebben vaak een gebrek aan eetlust; afvalproducten beginnen op te bouwen in het lichaam, omdat de organen niet goed functioneren, volgens MedicineNet. Lusteloosheid en vermoeidheid kan ook ontstaan ​​wanneer dit gebeurt.

Urineren Changes

Mensen die nierfalen kan ook ervaren een verscheidenheid aan veranderingen in hun normale plassen gewoonten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Bijvoorbeeld, sommige mensen minder dan normaal plassen of ophouden plassen helemaal. Anderen kunnen overmatig plassen 's nachts ervaren.

Snelle ademhaling

De nieren falen, kunnen ze niet regelen de hoeveelheid zuur in het lichaam, naar MedicineNet. Dit kan snelle ademhaling veroorzaken, omdat de longen proberen om dit werk te doen door het elimineren van kooldioxide. Bovendien kan vloeistof ophopen in de longen, waardoor snelle ademhaling en eventueel congestief hartfalen.

Pijn

Nierfalen kan ook leiden tot pijn in de flanken, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Pijn wordt meestal gevoeld in de buurt van de nieren, in de rug gebied tussen de heupen en de ribbenkast.

Gastro-intestinale voorwaarden

Nierfalen kan een verscheidenheid van gastro-intestinale aandoeningen, waaronder misselijkheid en braken en bloederige diarree veroorzaken, volgens MayoClinic.com. Aanvallen van misselijkheid en braken kan enkele dagen duren.

Zwakte

Wanneer de nieren beginnen te falen, mensen ervaren zwakte en vermoeidheid omdat bloedarmoede ontwikkelt, volgens MedicineNet. Bloedarmoede, dat is een aandoening die het gevolg is van een laag aantal rode bloedcellen, ontstaat doordat de nieren niet stimulerend beenmerg productie.

Verlies van Feeling

Mensen van wie de nieren falen kan ook ervaren een verlies van gevoel, meestal in de handen en voeten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.