Verschillende soorten van spuitdoppen gebruikt in Tablet Coating

Verschillende soorten van spuitdoppen gebruikt in Tablet Coating

Op een of ander moment, ieder van ons heeft gehad om medicijnen te nemen, vaak in de vorm van een tablet. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat sommige van de pillen u hoofdpijn en andere kleine pijnen worden bekleed. Deze coatings zijn vrijwel altijd toegepast als vloeibare sprays, met elk van een aantal verschillende soorten spuitmondstukken de dunne, gelijkmatige laag nodig is voor de tablet ophalen.

Twin-Fluid Spray Nozzles

Twin-vloeistof sproeiers zorgen voor een fijn vernevelde spray die resulteert in de gelijkmatige laag cruciaal voor tablet coating. Deze sproeiers moeten regelmatig gereinigd omdat ze gevoelig zijn bearding --- een verschijnsel dat optreedt wanneer afzettingen zich ophopen rond de opening van het mondstuk vloeibare druppeltjes worden gespoten kan worden. Bearding kan de vorming van de druppeltjes verstoren en leiden tot ongelijke dekking.

Hydraulische sproeiers

Net als twin-vloeistof sproeiers, hydraulische sproeiers gebruiken verstoven oppervlakken druppeltjes coating spuiten dan tabletten. Maar terwijl de twin-vloeistof nozzles zijn voorzien van verstoven, hydraulische spuitdoppen gebruiken de druk energie van de vloeistof zelf. Hydraulische nozzles produceren meestal hogere snelheid sprays en ze komen in verschillende straalsoorten: platte fan, holle kegel en volledige kegel.

Ultrasone Nozzles

Ultrasone nozzles werken op een specifieke frequentie, gewoonlijk bepaald grotendeels door de lengte van het mondstuk. De vloeistof wordt gesproeid bij een lage snelheid, waardoor de noodzakelijke dunne coating zeer weinig overspray. Het verstuiven oppervlak van het mondstuk vlak of kegelvormig zijn, afhankelijk van hoe groot het bereik is. Een kegelvormige oppervlak verdeelt de vloeistof in een breed patroon, die typisch nodig is in tablet coating. Vlakke oppervlakken worden gebruikt voor het spuiten van smalle ruimten.