Verschillende soorten Geboorte Controls

Verschillende soorten van anticonceptie beschikbaar. Deze omvatten tijdelijke methoden zoals pillen, injecties, spiraaltjes, natuurlijke methoden zoals het ritme, symptomatische thermische en slijm werkwijze en barrièremethoden en permanente methoden zoals afbinden of blokkade en vasectomie.

Pillen

De pil zijn een effectieve methode van anticonceptie bij correct genomen. Zij werken door het veranderen van de niveaus van oestrogeen en progesteron in het lichaam van een vrouw. Bovendien, ze veranderen de bekleding van de baarmoeder, waardoor het minder ontvankelijk voor implantatie van een bevruchte eicel.

De pil kan een combinatie van de synthetische hormonen estradiol en progesteron hebben, of ze kunnen alleen progesteron bevatten.

Injecties

Vrouwen kunnen ook geboortebeperking injecties nemen. Eén type geboortebeperking injectie Lunelle, bedoeld eenmaal per maand worden genomen. Echter, vanwege de bezorgdheid dat het geen effectief middel geboortebeperking, is niet meer beschikbaar in de Verenigde Staten.

Depo-Provera is een ander type van de geboorte-control injectie. Het bevat het synthetische hormoon progestine, die fungeert als anticonceptiemiddel. Het wordt om de drie maanden genomen.

Spiraaltjes

Spiraaltjes, ook wel spiraaltje, zijn kleine apparaten geplaatst in de baarmoeder. De IUD wordt ofwel uit een metaal, zoals koper, die als een anticonceptiemiddel of bekleed met een synthetisch hormoon progestine dat zwangerschap verhindert optreedt.

Natuurlijk

Je mag niet in staat zijn om de pil, injectie, of een spiraaltje gebruiken voor zowel fysieke, culturele of religieuze redenen. Als dit het geval is, kunt u ervoor kiezen om de natuurlijke anticonceptie te gebruiken. Het wordt natuurlijk genoemd omdat je geen medicatie te nemen, noch heb je enig soort spiraaltje. Verder kan je kiezen voor een vorm van barrière-anticonceptie, niet te gebruiken, zoals een zaaddodend of condoom.

Drie types van natuurlijke geboortebeperking zijn het ritme methode, de symptomatische thermische methode, en het slijm methode. Het ritme methode is gebaseerd op je te weten of te schatten wanneer je gaat ovuleren en zijn ovuleren en zich onthouden van geslachtsgemeenschap tijdens die tijd.

De symptomatische thermische methode houdt u het nemen van uw lichaamstemperatuur bij het eerste ontwaken, voordat u iets anders doet; dit heet je basale lichaamstemperatuur. Door het opnemen van de lezingen, je je bewust bent van wanneer uw basale lichaamstemperatuur begint te stijgen, die signaleert dat de eisprong op handen is. Gedurende deze tijd, vermijdt u geslachtsgemeenschap en blijven tot je de temperatuur begint te dalen doen.

De symptomatische thermische methode wordt vaak gecombineerd met het slijm methode, waarin je de natuurlijke afscheidingen gebruik van uw baarmoederhals om te bepalen wanneer je vruchtbare periode is. De afscheidingen zijn dunste rond de ovulatie, dus je zou willen om geslachtsgemeenschap te vermijden wanneer ze zijn zo.

Permanente anticonceptie

Ook wel permanente sterilisatie, wordt deze methode van geboorteregeling bijna chirurgisch uitgevoerd. Voor vrouwen kan het uit te snijden en binden de einden van de eileiders, zodat een ei niet reizen doorheen; voor mannen, kan dit betekenen dat een vasectomie, een chirurgische ingreep waarbij de buizen waarmee zaadcellen te mengen met het sperma worden gesneden, waardoor dit optreedt.

Een ander type van vrouwelijke permanente sterilisatie is de Essure-procedure genoemd. Het wordt uitgevoerd in het kantoor van uw arts, en bestaat uit een arts introduceren kleine apparaten, de zogenaamde micro-implantaten, in uw eileiders. In de komende drie maanden, je lichaam en de micro-implantaten samen, vormen een natuurlijke barrière die de eicel en het sperma verhindert bijeenkomst.

Barrier Methoden

Barrière methoden omvatten het gebruik van producten die passen ofwel via mannelijke penis of ingevoegd in de vrouwelijke vagina de duur van de seksuele daad, dan daarna verwijderd. Voor mannen is deze methode een condoom. Voor vrouwen, kan een diafragma of pessarium, die beide worden ingebracht in de vagina te passen over de mond van de cervix worden.