Verschillende soorten Douche stoelen beschikbaar

Verschillende soorten Douche stoelen beschikbaar

Douchestoelen zijn een belangrijk onderdeel van een gehandicapte of bejaarde persoon dagelijkse routine. Ze zijn ontworpen om mensen te helpen met een handicap door hen in staat te douchen terwijl het zitten in plaats van staand. Douchestoelen toestaan ​​dat degenen met een bepaalde handicap om douches te nemen met weinig of geen hulp van zorgverleners, en zo een groter gevoel van onafhankelijkheid. Vele stijlen van douchestoelen gemaakt van zowel kunststof en hout materialen zijn beschikbaar. Douchestoelen kunnen variëren van een eenvoudig krukje om op maat gemaakte modellen die op maat aan de behoeften van een individu.

Douche Krukken

Douche ontlasting zijn de meest voorkomende vorm van douchestoel. Ze zijn een goedkope manier om de stabiliteit voor mensen met een handicap te creëren. Ze passen gemakkelijk in smalle bad of zelfs douchecabines. De ontlasting komt met of zonder rug. De poten van de kruk hebben over het algemeen anti-slip rubber tips voor extra stabiliteit. Hun kleinere omvang vaak maakt ze makkelijker te vervoeren en op te slaan.

Douche Bankjes

Douche bankjes komen in een grote verscheidenheid van stijlen. Een douche bank kan worden geleverd met of zonder rug en kan zelfs aan uw douche muur gemonteerd worden voor een meer permanente oplossing. Douche banken kan worden gemaakt van heavy-duty duurzaam kunststof of teak hout met antislip tips of zuignappen voor stabiliteit. Banken zijn over het algemeen groter en is geschikt voor grotere personen. Sommige banken komen ook in opklapbare modellen voor het gemak van draagbaarheid en opslag wanneer niet in gebruik.

Transfer Bankjes

Een transfer bank wordt over het algemeen gemaakt van heavy-duty kunststof. Overdracht bankjes buiten de rand van het bad te zorgen voor een gemakkelijke transfers in en uit het bad. Transfer banken hebben meestal een ingebouwde rail, en sommige modellen bieden een combinatie overdracht bankje compleet met een commode opening.

Stoelen op wielen

Verrijdbare douchestoelen zijn ontworpen om gebruikt te worden met de bijstand verleend door een zorgverlener. Ze zijn gemaakt van volledig waterdicht materiaal. Verrijdbare stoelen kunnen gebruikers worden gereden in de douche. Ze bieden ook rug en armsteun voor comfort en stabiliteit. Dit type stoel blijkt het meest gunstig voor mensen in een rolstoel.

Gemonteerd Douche Stoelen

Voor een permanente oplossing, kan douche stoelen en banken in een douche geïnstalleerd, zodat gebruikers de mogelijkheid om op te staan ​​tijdens het douchen nog het aanbieden van de mogelijkheid van een stabiele vervoeren als dat nodig is. Ze zijn gemaakt van heavy-duty kunststof of teak hout en kan worden op maat gemaakt om de gebruiker specificaties. Corner modellen zijn ook mogelijk.