Verschillende meetinstrumenten voor Gezondheid

Verschillende meetinstrumenten voor Gezondheid

Wanneer ga je naar een dokter, hij zal een verscheidenheid aan medische hulpmiddelen gebruiken om uw gezondheid te beoordelen. Deze tools helpen hem om te bepalen of je lichamelijk ziek zijn of lijden aan een onderliggende medische aandoening. Health assessment tools zijn belangrijk omdat ze een arts in staat om te detecteren ziekte, zelfs als er geen uiterlijke symptomen zijn weergegeven.

Thermometer

Wanneer je naar het kantoor van de arts van uw temperatuur zal waarschijnlijk worden genomen in het begin van uw bezoek. De lichaamstemperatuur is normaal rond de 98,6 graden F bij orale inname. Artsen kunnen de temperatuur op andere manieren, waaronder rectale, oor, voorhoofd en oksel te meten. Als de lichaamstemperatuur van een volwassene is boven de 100 graden F, of van een kind is boven 100,4 graden F, wordt het beschouwd als een koorts.

Bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter of bloeddrukmanchet, is ontworpen om de druk van het circulerende bloed op de wanden van de bloedvaten te testen. Met elke slag van je hart varieert uw bloeddruk tussen de systolische of maximale druk en de diastolische of minimale druk. Volgens Web MD dienen normale bloeddruk lager dan 120 systolische en diastolische 80 zijn.

Stethoscoop

Een stethoscoop is een apparaat artsen om de interne geluiden van het lichaam te luisteren. Het wordt gebruikt om organen in de buik en borst zoals het hart, longen en darmen te luisteren. Het wordt ook gebruikt om bloeddruk samen met een handmatige bloeddrukmeter.

Oogspiegel

Een oogspiegel is een apparaat dat wordt gebruikt om uw ogen te onderzoeken. Het toestel heeft een licht en vergrootglas waarmee een arts om de binnenkant van je oog te onderzoeken. Dit kan helpen haar op te sporen ziekte en chronische aandoeningen zoals diabetes. Het kan ook helpen te onthullen neurologische en cardiovasculaire problemen.

Otoscoop

Een otoscoop, ook wel een auriscope, is een apparaat dat wordt gebruikt om examen je oren. Het toestel heeft een licht en vergrootglas die het mogelijk maken voor een arts om uw midden en binnenoor zien. Hierdoor kan een arts problemen te ontdekken met het oor, met ziekte. Een variatie van dit apparaat heet een pneumatische otoscoop. De pneumatische otoscoop kan uw arts om een ​​trekje van lucht te sturen in de gehoorgang, om de gezondheid van uw trommelvliezen te testen. Veel otoscopen hebben ook een bijlage die kan worden aangesloten op oorsmeer te verwijderen.

Schaal

Als onderdeel van een controle, zullen artsen waarschijnlijk uw lichaamsgewicht te meten op een medische schaal. Weten uw gewicht helpt uw ​​arts bepalen of u zich binnen een gezond assortiment voor uw leeftijd, lengte en geslacht. Artsen ook een register bijhouden van uw gewicht, zodat ze plotselinge stijgingen of dalingen die een onderliggende medische aandoening kunnen wijzen kan detecteren. De meeste schalen die artsen gebruiken ook te meten hoogte. Artsen volgen hoogte bij kinderen vast te stellen dat ze groeien in een passend tempo. Bij volwassenen, kan een daling in lengte een botziekte geven.