Verschillen tussen Teken & Chiggers

Verschillen tussen Teken & Chiggers

Teken en vlooien behoren beide tot de klasse Arachnida, dat bestaat uit teken, mijten, schorpioenen en spinnen. Hoewel vlooien zijn in sommige opzichten gelijk aan teken, vlooien zijn een ander type spin. Zij zijn de larvale vorm van mijten uit de Trombiculidae familie. Als kleine spinachtigen, teken en vlooien hechten zich aan andere wezens te voeden met hun bloed of weefsel. Veel verschillen tussen de twee spinachtigen, en het is belangrijk de fysieke en gedragskenmerken begrijpen om hen uit elkaar.

Verschijning

Vlooien zijn zo klein dat ze bijna onzichtbaar voor het blote oog. Ze zijn minder dan 1/150 van een inch in diameter. Vlooien zijn rood, maar zodra ze zich voeden met een host, ze geel. Teken zijn groter dan vlooien, en als volwassenen variëren in grootte van 1/16 tot 1/4 van een centimeter lang. Lichamen van teken uitbreiden wanneer ze eten; een vrouwelijke teek kan uitbreiden naar 3/8 van een centimeter lang. Teken kunnen veelkleurige of een effen kleur, zoals rood, blauw, zilver, zwart of bruin zijn. Zowel teken en vlooien hebben zes poten in hun larvale stadium, maar hebben acht poten als volwassenen.

Dieet en Voeding

Teken voeden zich met het bloed van mensen en dieren, zoals herten, vogels, muizen, runderen, paarden en hagedissen. Ze hechten zich aan hun gastheren met een staaf-achtig lichaam onderdeel, de hypostoom en gebruik deze op te zuigen bloed. Chiggers niet voeden met bloed; ze voeden zich met vloeibaar weefsel. Terwijl ze kunnen voeden op de mens, vlooien voorkeur aan een dieet van reptielen en vogels. De voedingssonde wordt een stylostome, en in tegenstelling tot de teek vultrechter is geen lichaamsdeel. Speeksel van een chigger bevat een digestief enzym dat menselijke huidcellen oplost en zorgt ervoor dat cellen te harden rond de beet gebied om een ​​voedingssonde te vormen. Chiggers gebruiken de buis te zuigen weefsel. Overwegende dat teken zich voeden met gewervelde dieren hun hele leven, vlooien alleen voeden met gewervelde dieren in hun larvale stadium. Als volwassenen, vlooien zijn vegetariërs.

Verwijdering

Warm water en zeep kan vlooien te verwijderen uit het lichaam van een persoon. Door het nemen van een bad na het binnenkomen van buiten, kunt u vlooien verwijderen voordat of nadat ze beginnen voeden. Chiggers die al voeden zijn gemakkelijk te verwijderen door te wrijven met een doek over je lichaam. Vaak voeden chiggers ongeluk geborsteld of gekrast uit door hun gastheer voordat ze eindigen hun maaltijd. Teken vereisen meer geconcentreerde inspanningen tot verwijdering. Als je aanraken, knijpen of verpletteren een teek, kan het meer van haar vocht te injecteren in je lichaam. Verwijder een teek levend en intact door met een pincet of stompe tang. De teek moet licht worden geknepen met een pincet en trok van uw lichaam in een tilbeweging zonder te draaien. Was en bandage het besmette gebied zodra de teek wordt verwijderd.

Ziekten en reacties

Beet van een teek kan verschillende ziekten, waaronder de ziekte van Lyme overbrengen en Rocky Mountain spotted fever. Deze ziekten veroorzaken symptomen zoals hoge koorts, spierpijn, hoofdpijn en huiduitslag. Als gebeten door een teek, Raadpleeg onmiddellijk een arts.

Noord-Amerikaanse vlooien zijn niet bekend voor de verspreiding van de ziekte. Beet van een chigger Wel, veroorzaken een jeukende rode striem op het oppervlak van uw huid. De jeuk is intens, maar meestal piekt een dag of twee nadat je bent gebeten. De beet kan besmet als je krabben.