Verschillen tussen Bee Pollen, Royal Jelly en Propolis

Verschillen tussen Bee Pollen, Royal Jelly en Propolis

Stuifmeel, propolis en koninginnegelei zijn alle-bee afgeleide ingrediënten die vaak worden verkocht als traditionele medicijnen. Hoewel alle drie komen bijenkorven, worden ze geproduceerd en gebruikt op verschillende manieren bijen. Beweringen over de effecten ervan op de menselijke gezondheid zijn controversieel en het onderzoek op hun werkzaamheid is inconsistent.

Productie

Het stuifmeel is stuifmeel van bloemen dat kleeft aan instanties bijen ', gecombineerd met planten en bijen nectar speeksel. De insecten gebruiken het als een bron van voedsel voor mannelijke darren.
Propolis, ook bekend als bijen lijm, is een harsachtige stof de bijen verzamelen van boom knoppen en om scheuren in de korf sluiten.
Koninginnegelei wordt afgescheiden uit de speekselklieren van werkbijen en gevoed aan bijenlarven.

Geneeskrachtige claims

Het stuifmeel wordt gepromoot als een voedingssupplement dat wordt gezegd dat atletische uithoudingsvermogen te verbeteren. Het wordt ook gebruikt om een ​​reeks aandoeningen, zoals constipatie, veroudering en wondgenezing behandelen.
Propolis wordt verkocht als een anti-inflammatoire met anti-tumor en anti-oxidant eigenschappen.
Royal jelly is onderzocht voor veel van dezelfde toepassingen als stuifmeel en propolis en wordt bovendien beschouwd die in staat zijn lipide-profielen en met neurologische en estrogenical effecten.

Onderzoek

Aanspraken van nutritionele voordelen bijenpollen's zijn niet gecontroleerd door wetenschappelijk onderzoek.
Royal jelly is waargenomen dat een aantal van haar vermeende invloed op hebben, maar het niet is uitgebreid getest in klinische studies.
Propolis is antimicrobiële en anti-tumor eigenschappen die in laboratoriumtests, maar het is ook niet onderworpen aan grootschalige klinische trials.
Critici waarschuwen ook dat alle drie de producten mogelijk gevaarlijke allergische reacties kunnen veroorzaken.