Verschillen tussen Audiometrische Testing & Industrial gehoortesten

Audiometrie is een internationaal erkende methode die wordt gebruikt om het menselijk gehoor te testen. Zowel klinische en industriële gehoortesten gebruiken audiometrie. Overheidsdiensten reguleren klinische en industriële audiometrie praktijken. Deze afdelingen bestaan ​​om werknemers te beschermen tegen gevaarlijke blootstelling aan lawaai leidt tot blijvend gehoorverlies veroorzaken, en om de consumenten die in behandeling voor gehoorverlies te beschermen.

Audiometrie

Audiometrisch onderzoek gebruikt audiometer apparatuur om iemands gehoor te testen. Tijdens een gehoortest je luisteren naar piepjes of tinten, terwijl aangesloten op de audiometer. De audiometer is gekalibreerd om specifieke frequenties op specifieke volumeniveaus presenteren. De testresultaten worden gedocumenteerd op een audiogram. Dit onderzoek is hetzelfde in zowel klinische en industriële omgevingen.

Industrieel

De Occupational Safety & Health Administration (OSHA) vereist industrieën met beroepsmatige blootstelling aan lawaai tot gehoorbescherming, gehoortesten en gehoorverlies documentatie voor werknemers blootgesteld aan hoge geluidsniveaus. Industriële gehoor testen, indien het wordt gedaan volgens OSHA standaarden, moet nauwkeurig protocol met inbegrip van passende type audiometer gebruikt, toon presentatie orde en aanvaardbare geluidsdichte kamer voorwaarden volgen.

Overwegingen

Hoewel klinische audiometrie moet volgen voor agentschappen normen, heeft OSHA deze gehoorbeschermers testrecords geen audit. Klinische audiometrisch onderzoek heeft een grotere marge voor fouten en is zo nauwkeurig als de arts het uitvoeren van uw gehoortest bevoegd is.

Voordelen

Klinische audiometrie geeft een nadere beoordeling van uw gehoorverlies. In een klinische setting, clinici test je vermogen om spraak te begrijpen, uw vermogen om te horen met achtergrondgeluid en het mogelijke voordeel van hoorapparaten.

Expert Insight

Industriële tests worden gevraagd met uw basislijn gehoor niveau. Deze hoorzitting drempel wordt gemeten met behulp van tinten. Industrieën op zoek naar significante verschuivingen of veranderingen in uw gehoor drempel tijdens het dienstverband. Volgens OSHA, zijn belangrijke drempel verschuivingen gedocumenteerd tijdens uw tijd van het dienstverband geacht werkplek gerelateerd.