Verschil tussen Vertex Toric & Vertex Encore Lenzen

Verschil tussen Vertex Toric & Vertex Encore Lenzen

Torische contactlenzen zijn specialiteit lenzen ontworpen voor mensen met astigmatisme. In tegenstelling tot normale sferische lenzen die kan draaien op het oog zonder beschadiging van het zicht van de patiënt, moet torische lenzen voor het oog stabiel blijven. Encore Toric was de handelsnaam van de torische lens gemaakt door Coopervision, tot hij veranderde de naam van dat type lens te Vertex Toric. Er is geen Vertex Encore lens. Vertex is de huidige en Encore, de voormalige, handelsnaam van dezelfde lens.

Distributeurs

Zoals CooperVision maakte de handelsnaam van dit specifieke type lens voor astigmatisme patiënten, veel distributeurs en websites hebben een lijst van de lens als, "Vertex Toric (Encore Toric)," zonder uit te leggen is het dezelfde lens. Sommige distributeurs hoeft uit te leggen is het hetzelfde met een andere naam.

Brand versus Trade versus Type

CooperVision is een merknaam voor een maker van contactlenzen, net als Ford is een merknaam voor een maker van auto's. Torische en bolvormig zijn namen van soorten lenzen, net als sedan en coupe zijn namen van soorten auto's. Encore en Vertex zijn handelsnamen toegepast op een type objectief door CooperVision, zoals Taurus is een handelsnaam toegepast op een soort draagstoel door Ford. De verwarring ontstaat uit het feit dat de Encore en Vertex dezelfde lens, als een Taurus had een andere benaming dezelfde auto.

Lens Properties

Gedurende vele jaren, die astigmatisme leed en sommige andere oog oneffenheden waren niet in staat om zachte, disposable contactlenzen gebruiken. De Vertex / Encore Toric lens is een zachte, disposable lens met een lichtblauwe tint die oogkleur niet verandert, maar helpt u het te vinden in de oplossing in uw contactgegevens geval. Een sferische contactlens symmetrisch met een gelijkmatige curve. Een torische lens is rond, maar heeft asymmetrische elementen om te helpen houden de lens op zijn plaats en het juiste voor oneffenheden in de gaten's.

Mix and Match

Dingen kunt krijgen verwarrend tijdens het proces van transitie in de naamswijziging omdat sommige distributeurs de levering van dit soort CooperVision torische lens nog steeds onder de oude, Encore handelsnaam. Als u een bestelling waar sommige dozen zeggen Encore Toric en anderen zeggen Vertex Toric, kan je ze door elkaar te gebruiken, op voorwaarde dat is hetzelfde recept. Encore Toric en Vertex Toric lenzen, zoals Shakespeare's roos, zijn dezelfde in alle, maar de naam.