Verschil tussen Theanine & L Theanine

Verschil tussen Theanine & L Theanine

L-theanine is een niet-eiwit vormende, in water oplosbare aminozuur gewoonlijk gebruikt om angst en hoge bloeddruk. In zowel de medische en commerciële literatuur, "L-theanine" wordt vaak door elkaar gebruikt met "theanine," maar er is een onderscheid.

Achtergrond

De meeste aminozuren bestaan ​​in zowel een L- vorm en een D- vorm. Deze ruwe formulieren betrekking op de richting waarin de chemische ketens spiraal. De L-vorm is de versie meestal veilig beschouwd voor humaan gebruik. L-theanine is van nature in groene thee en sommige paddestoelen. D-theanine niet van nature voorkomen in voedingsmiddelen.

De term theanine wordt gewoonlijk de commercieel beschikbare winning van L-theanine, hoewel laboratoriumstudies beide vormen van het aminozuur in consumentenproducten gelabelde theanine gevonden.

Indicaties

Een studie gepubliceerd in "Biologische Psychologie" in januari 2007 gevonden L-theanine effectief bij de behandeling van aandoeningen zoals angst en hoge bloeddruk te zijn. De National Institutes of Health (NIH) rapporteert studies bevestigen de vermeerdering van bepaalde kanker geneesmiddelen zoals doxorubicine. L-theanine lijkt ook om slapeloosheid te verlichten, voorkomen dementie en zorgen voor cardiovasculaire ondersteuning, er zijn meer gegevens nodig. Er zijn geen bekende contra-indicaties voor de L-theanine.

Dosering

Er zijn weinig data aanbevolen doseringen ondersteuning van een van de aandoeningen waarvoor L-theanine wordt gebruikt. Zoals bij elke drug of voedingssupplement, de leeftijd van een individu, een huidige of reeds bestaande medische condities en de algehele gezondheid alvorens L-theanine moet worden overwogen. Overleg met uw arts over de geschiktheid van het supplement in uw geval.

Waarschuwingen

Hoewel algemeen erkend als veilig (GRAS) door de Food and Drug Administration, is L-theanine niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Want het verlaagt de bloeddruk, kunnen interacties optreden wanneer het wordt gecombineerd met bloeddrukverlagende medicijnen of stimulerende medicatie.

Bovendien kan theanine supplementen extracten van zowel de L- en D- vormen van het aminozuur bevatten. Omdat D-theanine niet van nature voorkomt in voedingsmiddelen en is niet onderzocht voor de effecten ervan op de menselijke biologie, het advies inwinnen van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg bij het kiezen van een L-theanine supplement.

Andere namen

L-Theanine is ook bekend als 5-N-ethyl-glutamine, gamma-ethylamino-L-glutaminezuur, gamma-glutamylethylamide, N-ethyl-L-glutamine, theanine en Suntheanine.