Verschil tussen Mineral Water & Tap Water

Verschil tussen Mineral Water & Tap Water

Het ontcijferen van de verschillende soorten water op de markt kan nogal een beproeving. Naast het besparen van geld (van de aankoop van dure flesjes water uit de winkel), wat zijn de verschillen tussen mineraalwater en kraanwater?

Mineraalwater

Mineraal water kan afkomstig zijn van een natuurlijke put of bron. Als gewone kraanwater, het bevat specifieke niveaus van mineralen en voedingsstoffen, zoals calcium, magnesium, ijzer of fluoride. Mineraalwater is geclassificeerd door het hebben van 250 delen per miljoen totaal opgeloste vaste stoffen. Deze mineralen kunnen van nature voorkomen en kunnen al dan niet worden toegevoegd aan het water. De voedingsstoffen in het mineraalwater verondersteld om het lichaam te voorzien van extra voeding.

Bruisend mineraalwater

In tegenstelling tot leidingwater, kan mineraalwater worden koolzuurhoudende. De schittering of bubbels in bruisend mineraalwater komt van nature voor. Wanneer het water wordt onttrokken uit de bron, wordt carbonatatie natuurlijk door het extractieproces toegevoegd. Mineraalwater kan worden gebruikt als gezond alternatief voor frisdrank, omdat er geen suiker of extra toevoegingen.

Tap Water

Kraanwater is water dat afkomstig is van uw stad of gemeente en wordt behandeld met chemicaliƫn om te reinigen en ontsmetten van het water. Eenmaal schoongemaakt, het water gaat dan via leidingen naar uw huis. Leidingwater, hoewel geacht schoon door de gemeente, kan extra fluoride of andere scheikundige bestanddelen die de natuurlijke smaak van het water zou kunnen veranderen bevatten.