Verschil tussen lintworm & Ringworm

Lintworm en ringworm zijn vergelijkbaar in dat ze parasitaire agentia die infecties veroorzaken bij mensen en huisdieren. Echter, ze hebben wel een paar belangrijke verschillen.

Beschrijving

Lintworm concentreert zich in het lichaam, meestal in het spijsverteringskanaal. Ringworm, anderzijds, infecteert de huid. In tegenstelling met lintworm, dat is eigenlijk een soort worm, ringworm is een schimmel.

Oorzaken

Een lintworm infectie wordt opgelopen door het eten van rauw of onvoldoende verhit vlees. Ringworm, die gedijt in warme, vochtige gebieden, wordt verspreid met fysiek contact.

Symptomen

Een persoon met een lintworm geen klachten te geven. Een persoon met ringworm, heeft echter meestal een rode, jeukende uitslag in de vorm van een ring.

Diagnose

Lintworminfectie kan worden gedetecteerd door het onderzoeken van de ontlasting van de patiënt voor wormen. Ringvormige huiduitslag meestal bewijs om ringworm infectie suggereren.

Behandeling

Lintwormen worden behandeld met medicijnen zoals niclosamide, praziquantel en albendazole die kunnen worden genomen door de mond. Ringworm infecties kunnen worden behandeld met crèmes die kunnen worden gekocht zonder voorschrift.