Verschil tussen Likdoorns & Bunions

Verschil tussen Likdoorns & Bunions

Likdoorns zijn dikke, taaie delen van de huid veroorzaakt door herhaalde wrijving. Bunions zijn benige hobbels voorkomen op de binnenkant van de voet om de grote teen helt in de richting van de tweede teen.

Likdoorns

Likdoorns weergegeven als een verdikt gebied van de huid of een harde stoot op de bovenzijde of zijkant van een teen. Ze kunnen pijnlijk zijn wanneer druk wordt toegepast. Likdoorns kan worden veroorzaakt door slecht passende schoenen en het verwaarlozen om sokken te dragen.

Eeltknobbels

Bepaalde voet zijn gevoeliger voor bunions dan anderen. Tight schoenen niet direct leiden tot eeltknobbels, maar ze bijdragen tot en versnellen de ontwikkeling.

Complicaties

Likdoorns zijn geen gezondheidsrisico tenzij u lijdt aan een aandoening die de circulatie van invloed op uw voeten, zoals diabetes. Raadpleeg uw arts voor de juiste behandeling advies. Bunions kan pijnlijk genoeg is om de dagelijkse of bursitis (ontsteking van de bursa) optreedt geworden.

Behandelingen

Likdoorns meestal verdwijnen wanneer de bron van wrijving wordt geëlimineerd, maar verdere behandeling opties omvatten het bijknippen van de maïs (uitgevoerd door een arts), het aanbrengen van salicylzuur vlekken en soms een operatie. Dragen comfortabele schoenen, met behulp van gevoerde schoen inserts en aspirine kan helpen verminderen bunion symptomen en pijn te verlichten. Chirurgie kan worden uitgevoerd om een ​​nette en juiste teen botstructuur.

Preventie

U kunt voorkomen of het risico van likdoorns en eeltknobbels te verminderen door te kiezen voor comfortabele, goed passende schoenen.