Verschil tussen Gnats & Fruit Flies

Muggen en fruitvliegjes zijn vaak in de war; ze allebei kleine, vliegende insecten en het is moeilijk te onderscheiden tussen de twee. Ze zijn gerelateerd, beiden van dezelfde orde, diptera. Er zijn verschillende soorten muggen en drie soorten fruitvliegen. Het meest opvallende verschil tussen de twee is dat in het algemeen, muggen voeden zich met bloed (hetzij dier of mens), terwijl fruitvliegen voeden met fruit en groenten. Sommige muggen doen voeden plantaardig materiaal, maar ze worden niet vaak gevonden in huizen.

Muggen die zich voeden met Plant Material

De meeste muggen zijn erg klein en de beten ze toebrengen zijn onschadelijk. Twee soorten muggen te voeden op en leggen eitjes in planten of rottend plantaardig materiaal in plaats van het eten van bloed; dit zijn de gal mug en de schimmel mug. De gal mug legt haar eitjes op planten en de larven voeden dan op de plant, die grote schade aan de plant kan veroorzaken. De schimmel mug is minder destructief, want het beperkt zich voeden met schimmels en rottende planten.

De Buffalo Gnat

De buffel mug is veel groter en is beter bekend als de zwarte vlieg. Zwarte vliegen bijten zowel mensen als dieren. Deze beten kunnen pijnlijke en zwermen zijn bekend om boerderijdieren te bijten tot de dood. Echter, de buffel mug is gemakkelijk te onderscheiden van andere muggen en van fruitvliegjes vanwege de grotere omvang. De meeste insectenwerende middelen werken aan zwarte vliegen af ​​te schrikken van het bijten.

De Mexicaanse en mediterrane Fruit Flies

De drie soorten fruitvliegjes zijn de gemeenschappelijke fruitvlieg, de Mexicaanse fruitvlieg en de mediterrane fruitvlieg. Alle drie uitsluitend voeden met fruit en groenten. De Mexicaanse fruitvlieg en de mediterrane fruitvlieg worden beschouwd als schadelijk ongedierte omdat ze hun eieren leggen in onrijpe vruchten en de larven beschadigen dan deze gewassen. De gemeenschappelijke fruitvlieg is meer een ergernis, want het voedt meestal alleen op rijp of rottend fruit.

Het gemeenschappelijk Fruitvlieg

De gemeenschappelijke fruitvlieg is van belang ook vanwege het gebruik ervan in de studie van de genetica. Fruitvliegjes zijn de voorkeur van wetenschappers, omdat ze zich voortplanten snel en gemakkelijk. Ze ouder worden ook relatief snel. Fruitvliegen zijn heel gebruikelijk in warmer weer en klimaten en zijn gemakkelijk te voorkomen door het houden van verse groenten en fruit bedekt of gekoeld.