Verschil tussen Generic & Name Brand Voorschriften

Verschil tussen Generic & Name Brand Voorschriften

Uw arts heeft u een recept voor een bepaald medicijn. Je ontdekt dat je een keuze hebt tussen een 'merknaam' versie van dit geneesmiddel of een 'generiek' versie. U wilt de versie die is veiligste, meest effectieve en goedkoopste halen.

Merknaam drugs

Een merknaam medicijn, ook wel bekend als merknaam, is een drug die oorspronkelijk onderzocht, gemaakt en geproduceerd door een farmaceutisch bedrijf, volgens een artikel in de 13 december 2004 nummer van "Scientific American", co-auteur van Erik Mogalian, een erkende apotheker, en Paul Myrdal, assistent-professor aan de Universiteit van Arizona College of Pharmacy.

Onderzoek en testen

Volgens de "Scientific American" artikel, merknaam drugs gaan door uitgebreide tests; resultaten moeten worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) onder zijn Current Good Manufacturing Practices (cGMP). Eenmaal goedgekeurd en gepatenteerd, het farmaceutische bedrijf is de enige marketeer totdat het patent verloopt.

Generieke Geneesmiddelen

Een drug wordt 'generieke' wanneer het patent dat de farmaceutische onderneming houdt op te vervallen. Het geneesmiddel wordt dan beschikbaar voor vervaardiging van andere farmaceutische bedrijven, maar bepaalde FDA eisen waaronder de CGMP.

Merknaam en generieke gelijkenissen

Volgens de FDA, zijn generieke geneesmiddelen moeten exact dezelfde werkzame stoffen als hun naam-merk tegenhanger hebben in dezelfde dosering, hetzelfde afgiftesysteem (capsule, tablet) en hetzelfde effect bij toediening. Zij moeten ook worden geproduceerd met behulp van Current Good Manufacturing Practices.

Generieke en Name Brand Verschillen

Niet-werkzame bestanddelen, conserveringsmiddelen en verpakkingen kunnen verschillend tussen generieke geneesmiddelen en de naam van merken, volgens de FDA, maar het belangrijkste verschil tussen generieke en merknaam medicijnen is vaak prijs. Generics kost vaak minder, omdat de fabrikanten niet nodig om zo veel onderzoek en testen te doen.