Verschil tussen Bipolaire & Dysthymia

Bipolaire stoornis en dysthymie zijn beide chronische psychische aandoeningen die een aantal gemeenschappelijke kenmerken delen al zijn ze gescheiden aandoeningen.

Bipolaire

Bipolaire stoornis, die soms wordt aangeduid als manische depressie, is een langdurige psychische stoornis waarbij een deel van de onvoorspelbare stemmingswisselingen, van al te opgewonden om verdrietig en hopeloos, bekend als stemmingsepisodes.

Dysthymia

Dysthmia, die soms wordt aangeduid als dysthmic stoornis is minder ernstig dan andere vormen van depressie. Het is een lange termijn depressie waarbij stemmingen iemands algemeen sad en donker.

Oorzaak

Volgens het National Institute of Mental Health, de oorzaak van de bipolaire stoornis is onduidelijk, hoewel de genetica, chemie van de hersenen en het milieu kunnen zijn factoren. Volgens de National Institutes of Health, de oorzaak van dysthymie is onbekend.

Symptomen

Symptomen van een bipolaire stoornis zijn onder afwisselende manische en depressieve episoden die corresponderende veranderingen in gedrag en stemming hebben. Degenen met dysthymie kan een trieste, hopeloze stemming bijna dagelijks weer te geven gedurende ten minste twee jaar.

Behandeling

Symptomen van bipolaire stoornis kan worden behandeld door stemmingsstabilisatoren drugs, atypische antipsychotica, antidepressiva en psychotherapie. Behandeling van dysthmia kunnen antidepressiva en psychotherapie.