Verrommeling Symptomen

Verrommeling Symptomen

Verrommeling is een fluency stoornis gekenmerkt door overmatige pauzes in iemands stroom van meningsuiting toe te schrijven aan een van de verschillende factoren, waaronder verwarde spraak planning, praten in spurts, te snel spreken of zijn onzeker over wat te zeggen. Verrommeling verschilt van stotteren als een persoon die meestal stottert weet wat hij wil zeggen, maar niet in staat is zonder herhaling van lettergrepen te spreken. Er zijn verschillende symptomen specifiek cluttering die helpen bij het differentiëren tussen de twee spraakstoornissen.

Symptomen

De twee belangrijkste symptomen van verrommeling zijn gebrek aan spreekvaardigheid en fluency tarief afwijkingen. Er zijn verschillende secundaire symptomen, die soms aanwezig zijn met een verrommeling conditie en zijn nuttig bij de diagnose van verrommeling. Deze secundaire symptomen zijn ongeorganiseerd en verwarrende taal, beperkte kennis van fluency tarief, slurring van spraakklanken, tijdelijke verbetering toen verteld om aandacht te besteden of te vertragen, en de eliminatie van de niet-beklemtoonde lettergrepen van langere woorden. Een persoon met deze spraakstoornis soms heeft ook auditieve perceptuele moeilijkheden, een beperkte aandachtsspanne en meerdere bloedverwanten met dezelfde aandoening.

Oorzaak

Zo weinig bekend is over de aandoening, zijn er geen vastbesloten oorzaken van een verrommeling spraakstoornis. Er zijn echter verschillende factoren induceren cluttering in een individu. In sommige gevallen is het gebruik van recreatieve drugs en alcohol invloeden verrommeling. In andere gevallen, het broddelen is een gevolg van een medische aandoening specifiek aan het getroffen individu of een bijwerking van bepaalde medicijnen. Sommige cognitieve voorwaarden, die de concentratie van invloed, ook verrommeling veroorzaken.

Diagnose

Voordat de diagnose van een verrommeling stoornis, een logopedist voert een uitgebreide beoordeling van de individuele speech patronen, leren gewoonten en sociale problemen. De evaluatie moet ook rapporten of afzonderlijke evaluaties van andere professionals, waaronder neuropsychologen, speciale opvoeders, leerkrachten en psychologen. In zeldzame gevallen, de intelligentie en academische tests moeten worden verricht naar de mogelijkheid van een leerstoornis te elimineren.

Behandeling

Behandeling van een verrommeling aandoening meestal gaat therapie. De therapie eerste richt zich op het verminderen van het spreken van de patiënt met verschillende technieken, zoals het uitgeven van bekeuringen voor te hoge spreeksnelheid of timing speech met een vertraagde auditieve feedback (DAF) apparaat. Zodra de spreeksnelheid vermindert, de therapie behandelt alle resterende Uitspraak problemen door het beoefenen van spreken in zeer gestructureerde, korte zinnen en het leren beklemtoonde lettergrepen overdrijven. De patiënt leert dan om haar te spreken te verbeteren door de planning van de levering en de inhoud van haar toespraak. Dit helpt ook het verbeteren van het vertrouwen van de patiënt tijdens het spreken.