Vernevelaar Protocollen

Vernevelaar Protocollen

Vernevelaars leveren medicatie aan de longen. Omstandigheden die vragen om een ​​dergelijke behandeling omvatten ernstige astma, cystische fibrose, bronchitis, kroep, longontsteking, infecties van de luchtwegen, longemfyseem en longfibrose. Een leek of de patiënt kan de vernevelaar werken thuis. Zij krijgen training op de protocollen die worden beschreven in instructieboekjes dat de apparatuur te begeleiden.

Vernevelaars

Stel het apparaat op een plaats die comfortabel zal zijn. Stel de apparatuur op een ongedekte tafel of stoel die kan worden omgestoten.

Het toestel zal worden geleverd met verschillende onderdelen, inclusief de compressor, slang, geneeskunde beker en mondstuk.
Handen wassen altijd voor het aanraken van apparatuur.
Sluit de slang aan de luchtcompressor. Vul de geneeskunde cup met de juiste dosering volgens uw recept. Bevestig het mondstuk en de slang naar de geneeskunde cup. Zet de machine aan en plaats het mondstuk in je mond. Normaal ademen door je mond. Niet ademen door je neus. Als het een probleem te neusklemmen.
Maskers zijn beter voor de kinderen om te manipuleren.
Behandelingen duren ongeveer 10 tot 15 minuten.
Was de apparatuur tussen toepassingen met lucht droog water en zeep. Dit omvat het mondstuk en geneeskunde cup.
Geopend steriel water containers moet na 24 uur worden weggegooid.

Cystic Fibrosis Protocol

Cystic fibrosis patiënten moet voorzichtig zijn om te verzekeren de vernevelaar apparaat is kiemvrij zijn. De meeste cystische fibrose sterfgevallen van longinfecties; 95 procent volgens de American Society of Microbiology.
De Cystic Fibrosis Stichting richtlijnen voor infectiepreventie bestaan ​​uit het desinfecteren van de vernevelaar en spoelen met steriel water. De apparatuur kan worden overgelaten aan de lucht drogen.
Drogen kan geschikt zijn maar de apparatuur moet worden beschermd tegen insecten zoals vliegen.
Handen wassen met een antibacteriële zeep voordat het reinigen van de apparatuur en na. Gebruik steriele handschoenen indien mogelijk.
Zorgverleners met infecties van de luchtwegen moet een masker dragen tijdens het schoonmaken en voorbereiden van de apparatuur.

Overwegingen

Vernevelaars hebben veelvuldig gebruik en hulp in de behandeling van vele aandoeningen van de luchtwegen en aandoeningen. Houd de apparatuur schoon tussen de behandelingen is zeer belangrijk voor infecties te voorkomen.
Bedek open wonden op de handen of vingers met een handschoen voor het toedienen van de behandeling en het reinigen van de apparatuur.
Houd de vernevelaar in een zaak die de apparatuur beschermt tegen beschadiging tijdens het reizen.
Vervang apparatuur zoals geneeskundekop, mondstuk en slang na langdurig gebruik.