Vernevelaar behandeling Procedure

Vernevelaar behandeling Procedure

Vernevelaar behandeling Basics

De Nebulizer behandelt astmatische patiënten door toediening verdampte medicatie die kan worden geïnhaleerd door de patiënt gedurende een ononderbroken periode van tijd. Meestal wordt de medicatie ingeademd door de patiënt gedurende een periode van 15 tot 20 minuten via een masker dat de neus en mond bedekt. De vernevelaar wordt gebruikt in de huiselijke omgeving, maar het is ook het apparaat dat wordt gebruikt om astmapatiënten in ziekenhuizen en spoeddiensten behandelen.

Onderdelen van de vernevelaar

De vernevelaar vereist een aantal essentiële componenten om de behandeling toe te dienen: de luchtcompressor of zuurstoftank, vernevelaar beker, mondstuk of gezichtsmasker, meetapparaat voor medicatie. Met behulp van het meetapparaat - vaak een eenvoudige pipet - de medicatie wordt afgegeven in de vernevelaar beker. De luchtcompressor of zuurstof tank is verbonden met de vernevelaar beker door enkele buis. Wanneer de lucht of zuurstof wordt gecomprimeerd door deze buizen en de vernevelaar beker bereikt, verdampt het geneesmiddel tot een fijne nevel. Deze nevel of damp is dan in staat om te worden ingeademd door de patiënt door het gezichtsmasker of mondstuk.

Voorbereiding voor behandeling

Om de vernevelaar op de behandeling goed te beheren, moet het eerst worden op een vlakke ondergrond die het gewicht zal steunen geplaatst. Het moet ook worden aangesloten op een geaard 3-polige stopcontact. Alle componenten en apparaten moeten schoon om kruisbesmetting tijdens de procedure te voorkomen.

Vernevelaar behandeling Procedure Steps

Om de behandeling te beheren, gebruik het pipet of ander meetapparaat om de juiste hoeveelheid vloeibare medicijnen (volgens de instructies van uw arts) afzien in de vernevelaar beker. Plaats het deksel bovenop de vernevelaar beker en volgt op door de masker of mondstuk. Sluit de slang tussen de kop en de luchtcompressor (of zuurstof tank) als deze niet al op zijn plaats. Zet de vernevelaar op: de compressor moet draaien beginnen. Zoek een comfortabele positie (rechtop zitten in een stoel, liggend op je bed) en plaats het mondstuk in uw mond (tussen je tanden met je lippen gesloten over het) of het gezichtsmasker stevig over je gezicht (voor de mond en neus ). Neem diep adem van de medicinale damp totdat deze volledig is afgegeven en de vernevelaar beker leeg is.

Resultaten van Nebulizer Behandeling

Mits goed gebruikt, zal de vernevelaar slagen in het leveren van de juiste dosering van luchtweg-opening medicatie om een ​​astmatische. Het resultaat is een kalmerend van bronchospasmen, slijmproductie en algemene luchtwegontsteking dat een astma-aanval kenmerkt. Vernevelaar behandelingen effectief zijn voor baby's, kinderen en andere patiënten die moeite hebben hun adem met de geïnhaleerde medicatie toegediend via dosisinhalatoren hebben. De continue damp die wordt ingeademd tijdens behandeling met een vernevelaar is ook effectief bij de behandeling van astma 's nachts wanneer de symptomen van astma zijn meer op de voorgrond.