Vermijdbare Chronische Ziekten

Vermijdbare Chronische Ziekten

Volgens de American College of preventieve geneeskunde, hartziekten en diabetes zijn twee van de meest voorkomende chronische ziekten voorkomen. Diabetes is eigenlijk een naam voor een groep van ziekten die alle van invloed op de manier waarop het lichaam de bloedsuikerspiegel. Hartziekten wordt gebruikt om een ​​breed scala van ziekten die het hart en de bloedvaten rondom het hart beïnvloeden beschrijven. Als u een van deze tekenen of symptomen u bekend voor, praten met uw reguliere arts over wat er kan worden gedaan om de behandeling en voorkoming van deze ziekten.

Oorzaken

Verharding van de slagaders in de tijd is een van de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen. Deze verharding, genaamd atherosclerose, kan de bloedtoevoer naar weefsels en organen te beperken. Hartritmestoornissen en defecten in het hart, die kan worden veroorzaakt door zaken als roken en defecten in het hart bij de geboorte, zijn ook oorzaken voor hart-en vaatziekten. De oorzaak van diabetes hangt af van het type. Type 1 diabetes wordt veroorzaakt door een auto-immuunziekte die er voor zorgt dat het immuunsysteem de insuline creëren cellen van de pancreas te vallen. Type 2 diabetes wordt veroorzaakt door een overvloed aan glucose in het bloed na de cellen van het lichaam te ontwikkelen een resistentie tegen de werking van insuline.

Symptomen

De symptomen van hartkwaal afhangen van het type van hartkwaal. Hart-en vaatziekten veroorzaakt door beschadigde bloedvaten zoals in gevallen van atherosclerose kunnen symptomen zoals pijn op de borst, pijn of gevoelloosheid in de armen of benen en kortademigheid te presenteren. Hart-en vaatziekten veroorzaakt door hartritmestoornissen kunnen symptomen zoals pijn op de borst presenteren, wapperen in de borst en flauwvallen. Symptomen van zowel type 1 als type 2 diabetes onder meer frequent urineren, extreme honger, verhoogde dorst en wazig zien. Langzame genezing zweren en extreem gewichtsverlies zijn ook potentiële indicatoren.

Risicofactoren

Mannen hebben een groter risico in het algemeen, maar het risico omhoog gaat bij vrouwen na de menopauze. Koolmonoxide roken kan schade aan de bekleding van het hart dat het risico op atherosclerose toeneemt veroorzaken. Hoge bloeddruk en het cholesterolgehalte verhogen ook het risico op hart-en vaatziekten, alsook obesitas en lichamelijke inactiviteit. Omdat de exacte oorzaak van type 1 diabetes is nog niet bekend, de enige bekende risicofactor is een familiegeschiedenis van diabetes. Risicofactoren voor type 2 diabetes zijn inactiviteit, gewicht en geslacht. Hoewel de reden is onduidelijk, die van Afro-Amerikaanse, Spaanse, Amerikaanse Indianen en Aziatische Amerikaanse afkomst lopen een hoger risico op type 2 diabetes.

Behandelingen

Veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken en het krijgen van ten minste 30 minuten lichaamsbeweging per dag behoren tot enkele van de behandelingen aanbevolen voor hart-en vaatziekten. Met een cardiovasculaire ziekte, medicijnen om de bloeddruk te verlagen en het bloed verdunnen worden gebruikt om het bloed door vernauwde slagaders te passeren. Hartritmestoornis wordt gewoonlijk behandeld met het gebruik van anti-aritmie geneesmiddelen en pacemakers. Gezond eten en bewegen zijn de sleutel in het beheer van diabetes. Monitoring van de bloedsuikerspiegel en het toedienen van insuline, zowel via een schot of een pomp om bloedsuikerspiegel te beheren is ook onderdeel van de behandeling.

Het voorkomen

Hoewel bepaalde vormen van hart-en vaatziekten niet kan worden voorkomen, zoals die veroorzaakt door aangeboren afwijkingen, kunnen de meeste andere soorten worden voorkomen door dingen te doen, zoals stoppen met roken, het eten van gezonde voeding en actief blijven. Controlling elke aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn ook belangrijk in het voorkomen van hart-en vaatziekten. Diabetes kan voorkomen in vrijwel dezelfde manier. Het verliezen van extra kilo's, het eten van een gezonde voeding en het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging is de beste manier om te voorkomen dat het krijgen van diabetes.