Verlegen blaassyndroom

Verlegen blaas syndroom, technisch genaamd vermijdende paruresis, is het onvermogen om te plassen in een openbaar toilet of ergens in de buurt van andere mensen. Deze aandoening komt vaker voor bij jongens en mannen proberen om een ​​urinoir te gebruiken, meldt de Netdoctor website.

Identificatie

Verlegen blaas syndroom wordt beschouwd als een sociale angststoornis of fobie. Het gevolg kan zijn van een combinatie van fysieke factoren en milieu-conditioning in de kindertijd.

Mild tot matig Cases

Een lichte vorm van paruresis kan worden opgelost door een kraam plaats van een urinoir. Sommige mensen zijn echter niet in staat om te urineren wanneer anderen in een openbaar toilet, of zelfs in een nabije omgeving.

Ernstige gevallen

In ernstige paruresis gevallen kan het individu niet overal plassen, behalve thuis. Dit kan ernstig beperken sociale activiteit en problemen met de werkgelegenheid veroorzaken.

Gedragstherapie

Mensen met een paruresis kunnen profiteren van gedragstherapie, volgens HealthScout.com. Een counselor coacht hen door plassen in semi-prive-situaties geleidelijk meer openbare ruimtes.

Medische behandeling

In matige of ernstige paruresis gevallen kan een arts anti-angst medicijnen voorschrijven. Mensen met ernstige gevallen kan het nodig zijn om te vertrouwen op een katheter om de blaas te legen.