Verkleuring van de huid als gevolg van roken

De meeste mensen begrijpen de gezondheidsrisico's van het roken van sigaretten. Roken leidt ook tot schadelijke effecten op iemands uiterlijk, vooral in de huid. Het lijdt niet alleen voortijdige rimpelvorming, maar van huidverkleuring ook.

Chemicaliƫn

De giftige stoffen en chemicaliƫn in sigaretten die verkleuring van de huid veroorzaken omvatten koolmonoxide, butaan, ammoniak, nicotine, waterstofcyanide, carbolzuur, blauwzuur, arseen, collidine mierenzuur aldehyde, parvoline, lutidine, pyridine en cadmium.

Oxygen Depletion

Zuurstofgebrek veroorzaakt verkleuring van de huid bij rokers. Zuurstof, essentieel voor een gezonde huid, wordt verplaatst door de koolmonoxide van sigaretten rook, die het bloed absorbeert 200 keer sneller dan zuurstof, volgens Wendy Owen's artikel, "Roken kan het mijn huid beschadigen?" op A-2-Z van gezondheid, schoonheid en Fitness.

Vitamine C Uitputting

Vitamine C, uitgeput door roken, verantwoordelijk voor collageen synthese en fungeert als een antioxidant in de huid. Het verlies van vitamine C leidt niet alleen tot ongezonde, onbeschermde huid en vroegtijdige rimpels, maar veroorzaakt oneffenheden teint en totaal verlies van glans.

Vale kleur

Vale kleur beschrijft doffe, bleke huid, soms met geel-grijze ondertoon. Huid uitdroging en de vermindering van de bloedtoevoer naar de huid, veroorzaakt door roken leidt tot vale huid.

Stained Skin

Rokers niet alleen vertonen bros, gele nagels en verkleurde tanden, maar de huid van de vingers en rond de mond vertonen eveneens vergeling, die verdiept en donker met tijd en gewoonte.

Wondgenezing

De huid van de rokers geeft litteken verkleuringen dieper dan de huid van de niet-rokers, volgens "Skin Care Tips:. De effecten van roken op de huid" Wonden kunnen niet goed te genezen als gevolg van roken effecten, en dus litteken verkleuring komt vaker voor.