Verhalen van Universal Healthcare

Verhalen van Universal Healthcare

Mensen soms kijken naar de verhalen van specifieke ervaringen met universele gezondheidszorg tot een beter begrip van het systeem kan verkrijgen. Tegenstanders van universele gezondheidszorg hebben gebruikt verhalen over slechte service en lange wachttijden om hun argumenten te ondersteunen. Aan de andere kant hebben de supporters gemarkeerd verheffende, positieve verhalen over universele gezondheidszorg in landen als Canada, het Verenigd Koninkrijk en Cuba.

Negatief

Een voormalige Britse burgemeester en gezondheidssysteem regisseur overleed na herhaalde vertragingen in het ontvangen van een operatie. De Daily Mail krant geeft aan dat ze zich eindelijk ondergaan een mislukte operatie, maar alleen, volgens haar man, nadat ze flink was verzwakt door haar onvermogen om te nemen aan voedingsstoffen.

Een ander verhaal vertelt van een Canadese vrouw die moest naar de Verenigde Staten te reizen in 2006 naar een snelle behandeling voor een kankergezwel. Ze werd niet vergoed voor de dure medische rekeningen opgelopen in de VS, volgens de Globe and Mail. De krant heeft aangegeven dat enkele vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren met betrekking tot de behandeling van kanker wachttijden en de vergoeding voor medische kosten buiten Canada.

Positief

National Public Radio interviewde een man met darmkanker in Oost-Vancouver die zei dat hij ervoer geen vertragingen en had geen moeite met het bezoeken van de medisch specialisten niet. Hij had ook niet te betalen voor een van zijn behandelingen onder Canada's universele gezondheidszorg.

Algemene immunisatie tarieven meer dan verdubbeld na Oeganda overheid geëlimineerd medische vergoedingen aan universele gezondheidszorg te introduceren, volgens de World Health Organization. De armste en rijkste zieke mensen zowel begonnen artsen vaker zien.

De Michael Moore film "Sicko" schetste diverse positieve verhalen over universele gezondheidszorg, inclusief gratis behandeling voor 9/11 reddingswerkers die naar Cuba gereisd. Moore sprak ook met de Britse burgers die positieve dingen te zeggen over de National Health Service gehad.

Gemengd

Andere verhalen over universele gezondheidszorg omvatten zowel positieve als negatieve elementen. Deze verhalen vaak krijgen minder aandacht omdat noch de supporters noch tegenstanders van universele gezondheidszorg trachten hen te bevorderen.

Een vrouw in British Columbia vertelde NPR dat de Canadese universele gezondheidszorg in het algemeen gediend had haar goed, ondanks de behoefte aan meerdere operaties in het verleden. Tegelijkertijd, ze klaagde aantal lange vertragingen en eenmaal reisden naar de VS voor behandeling. De NPR verslag wordt opgemerkt dat de Canadezen zelden naar het buitenland voor de gezondheidszorg.

Canadese psychiaters klagen problemen met wachttijden en personeelstekorten, maar algemeen de voorkeur Canada universele gezondheidszorg aan die van de VS, volgens Psychiatrie News. De meeste bepleit bepaalde verbeteringen aan het Canadese systeem in plaats van haar verlatenheid.

Globaal

Wat kunnen we leren van al deze verhalen? Ze komen een aantal algemene feiten over de sterke en zwakke punten van de universele gezondheidszorg in verschillende landen, maar we kunnen niet eerlijk oordelen een hele gezondheidssysteem van dergelijke verhalen. Vele positieve en negatieve verhalen over de handel toegediend gezondheidszorg ook prevaleren. Om een ​​volledig inzicht te krijgen, is het best om je onderzoek inzake de universele zorg uit te breiden naar de statistieken en studies van gerenommeerde bronnen omvatten.