Vergrote Prostrate Gland Hormoonbehandeling

Benigne prostaathyperplasie is de vergroting van de prostaat, meestal met de leeftijd. Symptomen van BPH zijn frequent urineren en het onvermogen om door te slapen zonder plassen, zwakke urinestroom, onvermogen om urine op te houden in en een gevoel van niet in staat om de blaas te legen.

Hormoonbehandeling

Raadpleeg uw arts als u symptomen van een vergrote prostaat. Hormoonbehandeling wordt bepaald door de ernst van de symptomen en hoe ze dag tot dag leven beïnvloeden. De behandeling wordt meestal beschouwd als de symptomen zo ernstig dat ze interfereren met het slaappatroon. Het is bijna altijd toegediend wanneer de patiënt niet kunnen aanhouden of regelen zijn urine overdag.

Matige Symptomen

Vraag wat hormonale behandeling voor u het beste zou zijn. Matige symptomen - "matig" wordt bepaald door de arts - worden behandeld met een van de twee verschillende hormonale behandelingen: 5-alfa-reductaseremmers of alfa-blokkers. De meest voorkomende 5-alpha-reductase is een synthetisch hormoon finasteride. Het helpt krimpen van de prostaat en het verhogen van de urinestroom. Alpha-blokkers verhogen ook urinestroom, en ze verminderen de noodzaak om te plassen 's nachts.

Side Effects

Wees je bewust van de bijwerkingen van de hormoonbehandeling. Finasteride kan verschillende ernstige bijwerkingen, waaronder het verlies van seksuele drift, erectiestoornissen en een verminderde hoeveelheid ejaculaat hebben. Borstvergroting is een andere mogelijke bijwerking, maar dit blijkt in slechts 2 procent van de mannen die deze medicatie nemen.

Strenge voorwaarden

Ernstige prostaatvergroting wordt meestal opgelost door een operatie, maar de recente ontwikkelingen in de hormoontherapie hebben het mogelijk gemaakt om te leven met een vergrote prostaat zonder chirurgie. Een mix van de hormoongeneesmiddel AVODART of dutasteride en tamsulosine is aangetoond dat een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit ernstige lijders zonder operatie. Dutasteride is een 5-alpha-reductase remmer, en tamsulosine helpt verlichten de behoefte om te plassen.