Vergelijking van Proton Behandeling om IMRT voor prostaatkanker

Behandeling van kanker technieken worden altijd evolueren, tot grote opluchting van de patiënten over de hele wereld. Als het gaat om de behandeling van prostaatkanker met bestraling, zowel IMRT en protonentherapie bieden haalbare opties. Gezien de voor-en nadelen van beide technieken is het verstandig als je op zoek bent naar de behandeling van prostaatkanker, zonder toevlucht te nemen tot een operatie.

Prostaatkanker

Volgens de MedlinePlus website, wordt het risico van prostaatkanker stijgt met de leeftijd, zeer zelden gediagnosticeerd bij mannen onder de leeftijd van 40 Symptomen zijn onder meer veranderingen in de urine gewoonten, zoals moeite met plassen, vaker plassen, lichte urine-incontinentie en pijn bij het plassen of ejaculeren.

Prostaat Behandelingen

De drie soorten behandeling aan een persoon met prostaatkanker omvatten chirurgie (verwijdering van alle of een deel van de prostaat), chemotherapie (injectie met geneesmiddelen om de kankercellen te vergiftigen) of straling (energierijke straling gebruikt om het kankerweefsel te vernietigen) . Zowel protonentherapie en IMRT gebruik straling.

Adminstration

Volgens Dr Jack Mostwin, Medische redactie van de Johns Hopkins Prostaat Bulletin, proton therapie bestaat uit het gebruik van een meer gerichte toepassing van radioactieve golven om prostaatkanker te bestrijden in vergelijking met traditionele IMRT behandeling. Dit betekent dat protonentherapie in staat om effectiever te beperken het bedrag van de schade per ongeluk gedaan naar het omliggende weefsel, waardoor het een meer nauwkeurige behandelingsmethode.

Werkzaamheid

Volgens Dr Mostwin, het percentage van de mensen die vrij zijn van abnormaal hoge PSA bleef (prostaat specifiek antigeen, een marker voor prostaatkanker) readings vijf jaar na behandeling met protonentherapie was ongeveer een derde groter dan het was voor diegenen behandeld met conventionele IMRT straling (80 procent versus 60 procent). Dit geeft aan dat protonentherapie kan niet alleen beter op het voorkomen van onbedoelde schade aan gezond weefsel, maar ook beter in het geheel elimineren van de kanker.

Beschikbaarheid

Het grote nadeel van protonentherapie is zowel de beschikbaarheid en de kosten ervan. Aangezien slechts een handvol ziekenhuizen in het hele land hebben toegang tot proton beam-technologie, kan dit een onoverkomelijk obstakel voor veel mensen die anders zouden kunnen profiteren van protonentherapie behandeling opleveren. Californië, Florida, Indiana, Texas en Massachusetts zijn de enige staten waar er ziekenhuizen met proton-therapie technologie.