Vergelijkende Oncologie

Vergelijkende Oncologie

Vergelijkende oncologie is een relatief nieuwe tak van het medisch onderzoek, een tak van de vergelijkende pathologie richt zich op onderzoek naar tumoren, en hoe ze te vergelijken over de verschillende levensvormen - plant, dier en mens. Het heeft de neiging om te worden gericht op manieren om kanker te genezen.

Origins of Comparative Oncology

Het is bekend voor een lange tijd dat de meest complexe cellulaire levensvormen tumoren kunnen vormen. Hoewel dit een vrij duidelijke en simpele feit, leidt het tot wetenschappers in staat om meer complexe gebieden, waaronder regulering van celdeling, differentiatie, groei en cel socialisatie bestuderen.

Takken van Vergelijkende Oncologie

Er zijn twee erkende takken van vergelijkende oncologie: spontane oncologie en experimentele oncologie. Spontane oncologie is het onderzoek van spontane tumoren in zowel dieren als mensen. Experimentele oncologie onderzoekt virale, chemische, vervuilende residuen, additieven voor levensmiddelen, milieu-omstandigheden, en andere mogelijke oorzaken van de tumoren. Beide kunnen worden gebruikt om een ​​nieuw begrip van en behandelingen voor kanker te creëren.

Bevindingen van Vergelijkende Oncologie

Hoewel het nog een vrij nieuwe praktijk zijn sommige bevindingen reeds wetenschappers te helpen verder te gaan in de zoektocht naar een medicijn tegen kanker. Bijvoorbeeld, heel weinig soorten tumoren zijn niet gebruikelijk om zowel dieren als mensen, en de overeenkomsten veel groter zijn dan de verschillen. Dit bevestigt sterke suggesties dat de vorming en socialisatie cel is een factor in zowel de oorzaak en genezing van kanker.