Vergelijk South Beach dieet en Atkins

Het South Beach en Atkins diëten zijn populair. Ze lijken het snijden koolhydraten en beide zijn opmerkelijk voor snel gewichtsverlies, vooral in de eerste weken. Toch hebben ze een aantal opvallende verschillen die lijners in gedachten moet houden.

Gelijkenissen

Zowel het Atkins en het South Beach dieet beginnen met een periode van twee weken waarin koolhydraten aanzienlijk worden beperkt (bijvoorbeeld geen fruit en bijna geen groenten, geen brood, pasta, rijst of granen). Mager vlees, vis en gevogelte worden aangemoedigd. In de volgende fase worden meer groenten en andere koolhydraten toegestaan. Deze niveaus worden verhoogd als de dieter nadert de streefgewicht. Als het doel bereikt is, een onderhoudsfase helpt om de kilo's af te houden.

Atkins

Het Atkins dieet werd voor het eerst gepubliceerd in 1972 door Dr. Robert C. Atkins. Zijn dieet stimuleert het eten van een verscheidenheid van vetten, waaronder boter en andere verzadigde vetten. Atkins moeten alle niet-vezel koolhydraten tellen om te blijven binnen een limiet van 20 gram tot 40, afhankelijk van de fase van het dieet. Echter, het dieet is rijk aan eiwitten, die de eetlust onderdrukt, zodat deze op het dieet snel gewicht te verliezen.

South Beach

Het South Beach dieet werd voor het eerst gepubliceerd door Dr. Arthur Agatston in 2005. Zijn dieet niet mogelijk verzadigde vetten, zoals boter, maar staat wel toe olijfolie en koolzaadolie, die enkelvoudig onverzadigde vetten.

In termen van koolhydraten, terwijl Atkins telt gram koolhydraten, South Beach dieet koolhydraten tellen porties en maten. Koolhydraten worden beoordeeld op basis van een glycemische index, die schat hoe snel het bloed-glucosegehalte stijgt na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Degenen met een hoge glycemische index, zoals aardappelen en rijst, worden verboden terwijl volle granen zijn niet.

Heeft koolhydraatarme diëten werken?

Beide diëten zijn populair vanwege hun snelle resultaten in de eerste weken tot 13 pond. Het South Beach dieet beweert ook om mensen te helpen te verliezen "buikvet", die is gekoppeld aan hart-en vaatziekten. Low-carb dieet ook helpen om het bloed-cholesterolgehalte te verlagen.

Risico's

Critici van beide diëten hebben aangehaald vele gezondheidsrisico's die verband houden met koolhydraatarme, eiwitrijke diëten. Volgens James Kenney, Ph.D., een voedings-research specialist-board gecertificeerd in de menselijke voeding, deze risico's zijn onder meer:
--Poor Op lange termijn gewicht te verliezen
--Fainting
--Gout
--Reduced Atletische prestaties
--Increased Hart-en vaatziekten en het risico op kanker
--Osteoporosis
--Rising Bloeddruk met de leeftijd
--Kidney Stenen

Dr Neal Barnard, een vertegenwoordiger van de Physicians Committee for Responsible Medicine, heeft opgemerkt dat meer onderzoek op het Atkins-dieet is nodig. Hij merkte op dat terwijl het dieet is rijk aan vet en cholesterol, deze zijn gekoppeld aan hart-en vaatziekten. Hij merkte ook op dat een vlezige voeding is gekoppeld aan darmkanker. De website van de commissie heeft een register van mensen die beweren te worden geschaad door high-protein diëten aangehaald lage energie, slechte concentratie, nieren en hart-gerelateerde problemen. Terwijl Barnard het Atkins dieet niet veroordelen, zei hij meer onderzoek nodig is.

De Mayo Clinic merkte op dat de eerste fase van het South Beach dieet, met zijn lage carbhohydrate limiet, "kan leiden tot ketoacidose. Ketoacidose treedt op wanneer je niet genoeg suiker (glucose) voor energie, zodat je lichaam breekt opgeslagen vet, waardoor ongezonde niveaus van ketonen en zuur op te bouwen in je lichaam. onbehandeld, kan ketoacidose stupor, coma en zelfs de dood tot gevolg hebben. "

Anderen hebben kritiek geuit op zowel voeding als gevolg van het gebrek aan variatie in de eerste weken.

Welke is beter?

Beide diëten hebben hun verdiensten en hun nadelen. Als je voelt dat een koolhydraatarm dieet is voor u, probeer dan één van hen. Als je voelt dat je een gestructureerd dieet nodig hebben, gaan met het Atkins-dieet. Als je van de flexibiliteit om te kiezen uit een grotere verscheidenheid van voedsel, probeer South Beach.