Vem kan utföra Botox Injektioner?

Botox är en populär receptbelagt läkemedel som tillfälligt raderar fina linjer och rynkor. Många människor har fått dessa injektioner på "Botox partier" i privata hem eller läkarens kontor. Även om dessa händelser kan vara ett roligt sätt att eliminera tecken på åldrande direkt, är det viktigt att komma ihåg att Botox injektioner är medicinska behandlingar som ska ges av sjukvårdspersonal.

Hälso-och sjukvårdspersonal

Allergan Inc., företaget som tillverkar Botox, förklarat att den endast ska ges av eller under ledning av "en licensierad och auktoriserad hälsovården som är utbildad och kvalificerad" för att använda Botox kosmetiska.

Många utbildningar finns tillgängliga, särskilt för vårdpersonal. Många är tvådagarsevenemang som täcker effekterna av åldrande, att avgöra om Botox är rätt behandling och praktisk injektion utbildning. Utbildningen är avsedd för dermatologer, plastikkirurger, ansikts plastikkirurger, oculoplastic kirurger, ögonläkare och käkkirurger.

Hälsovårdsmyndigheter Statliga reglerar vem som kan administrera Botox och andra mediciner. Kraven varierar beroende på stat. I vissa stater, kan läkarens assistenter och sjuksköterskor administrera injektionerna, som arbetar under ledning av en läkare. I andra fall kan göra det vara olagligt, och personal kan äventyra deras yrkeslicenser, omedvetet eller inte. De kan även ha till uppgift olagligt utövande av läkaryrket.

Anmärkning

I ett uttalande, Allergan noteras att medan vissa läkare "kan besluta att anställa övervakade och godkända icke-läkare medicinsk personal för att administrera Botox Kosmetiska, Allergan uppmuntrar läkare att tillgodose konsumenternas önskemål genom att personligen bedöma och behandla sina ansiktsestetiska patienter."

Varning

Botox, som alla andra receptbelagda läkemedel, bör ges med steril medicinsk utrustning. Personen som ger injektionen ska tvätta händerna, handskar, kassera nålen och eventuella överblivna serum ordentligt, och följ alla andra vanliga försiktighetsåtgärder vård. Detta är särskilt viktigt för Botox partier i privata hem, där förhållandena kanske inte så hygieniskt som i en medicinsk kontor.

Omedelbart söka läkarvård om du upplever talsvårigheter, svälja eller andas, till och med flera veckor efter en Botox injektionen. Det kan vara tecken på att botulinumtoxin har spridit sig utanför injektionsstället.

Kostnader

Botox Kosmetiska injektioner kostar vanligtvis mellan $ 300 och $ 500, beroende på geografisk region. De flesta sjukförsäkring täcker inte Botox Kosmetiska injektioner för rynkor borttagning, men kan täcka Botox används för andra sjukdomar.