Veiligste Drug voor artrose

Osteoartritis is een aandoening gekenmerkt door de erosie van het kraakbeen die normaal beschermt de oppervlakken van gewrichten in het lichaam. De veiligste effectieve geneesmiddelen voor de behandeling van osteoartritis is afhankelijk van de individuele patiënt omstandigheden.

Orale analgetica

De osteoartritisdrugs de minste bijwerkingen behoren tot een klasse van geneesmiddelen die analgetica, die paracetamol, tramadol en propoxyfeen-hydrochloride bevat, volgens de Arthritis Foundation. De stichting adviseert pijnstillers voor artrose patiënten met milde tot matige niveaus van pijn.

Topical Pijnstillers

Personen met milde tot matige pijn kan ook gebruik maken van low-side-effect actueel analgetica. De Arthritis Foundation citeert capsaïcine, wintergreen olie, eucalyptus en kamfer als voorbeelden van deze over-the-counter medicatie.

Glucosamine en chondroïtine

Mensen met artrose kan ook enige verlichting van de pijn van de over-the-counter producten glucosamine en chondroïtine sulfaat krijgen, meldt Medline Plus. Deze producten zijn algemeen veilig en goed getolereerd voor volwassenen.

Paracetamol Veiligheid

De veiligheid van paracetamol is afhankelijk van de strikte naleving van de aanbevolen doseringen, volgens de Mayo Clinic. Met behulp van grote hoeveelheden paracetamol kan leverschade veroorzaken.

Overwegingen

Effectieve behandeling van osteoartritis kan het gebruik van medicijnen die een hoger risico van bijwerkingen presenteren vereisen. De Arthritis Foundation merkt op dat patiënten en artsen moeten samenwerken om de beste behandeling opties te vinden.