Veiligheid van Strattera & Herbs

Veiligheid van Strattera & Herbs

Strattera is een handelsnaam voor atomoxetine hydrochloride, een medicijn voorgeschreven aan Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) te behandelen. Aangezien deze medicatie heeft effect op niveau van chemicaliën in de hersenen, zijn er zorgen over de veiligheid van Strattera en kruiden die vergelijkbare effecten.

Functie

Strattera werkt door te voorkomen dat de opname van noradrenaline aan receptoren in de hersenen. Sommige plantaardige oefenen dezelfde activiteit. Bijvoorbeeld, het actieve ingrediënt in St. Janskruid, hyperforin, blokkeert ook noradrenaline.

Side Effects

Inname van Strattera met noradrenaline blokkeren kruiden kunnen mogelijke bijwerkingen, zoals depressie, prikkelbaarheid en suïcidale gedachten te intensiveren.

Serotonine Syndroom

Inname-noradrenaline blokkeren kruiden met Strattera kan ook toenemen niveaus van andere neurotransmitters, namelijk serotonine. Serotonine syndroom is een aandoening die wordt gekenmerkt door verwarring, hallucinaties, veranderde hartslag en bloeddruk; het vereist onmiddellijke behandeling.

Tegenacties

Strattera mag niet worden ingenomen met een anti-depressivum monoamine oxidase (MAO)-remmers, omdat ze verhogen noradrenaline niveaus en de effectiviteit van het geneesmiddel verminderen. Kruiden die fungeren als MAO-remmers zijn onder zoethoutwortel en passiebloem.

Andere waarschuwingen

De Food and Drug Administration raadt andere geneesmiddelen met Strattera, met inbegrip van kruiden-supplementen, tenzij onder toezicht van een arts.