Veiligheid Met zuurstofconcentrators

Veiligheid Met zuurstofconcentrators

Een zuurstofconcentrator is een beademingsapparaat. Het levert zuurstof aan een persoon via een zuurstofmasker of nasale canule. Het draait op elektriciteit en werkt, door met lucht uit de omgeving en het extraheren van zuurstof uit het. Een persoon met behulp van deze apparatuur moet voldoen aan bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Locatie

Zuurstof is een gas dat branden in aanwezigheid van hitte of vlammen kan veroorzaken. Vanwege dit, moet zuurstof concentrators op minstens zes meter uit de buurt van warmtebronnen of open vuur.

Operatie

Voordat een persoon actief is deze machine, is het belangrijk om de handleiding te lezen. Als de gebruiker niet begrijpt hoe de machine wordt gebruikt, dan moet hij de hulp van een technicus gecertificeerd zuurstofconcentrator operatie te zoeken.

Ventilatie

Zuurstofconcentrators warmte produceren; Daarom mag zij niet in gesloten ruimten geplaatst. Ze moeten zich in een goed geventileerde ruimte waar sprake is van een verminderd risico op warmtestuwing.

No Smoking

Een "niet roken" teken moet worden geplaatst bij de ingang van de locatie waar een zuurstof concentrator wordt bediend. Roken is een gevaar voor brand in een omgeving waar zuurstof wordt gebruikt.

Stroomuitval

Het is belangrijk voor een persoon met een zuurstofconcentrator een reserve-zuurstofbron bij een stroomstoring hebben.

Blootliggende draden

De zuurstofconcentrator werkt op elektriciteit. Naked draden kunnen vonken die kunnen leiden tot een brand in de aanwezigheid van zuurstof te creƫren. Daarom moeten alle draden aan de zuurstofconcentrator goed beschermd en mogen niet worden blootgesteld.