Veilige Effectieve Voordelen van Ultrasound Massage

Veilige Effectieve Voordelen van Ultrasound Massage

De echo wordt meestal geassocieerd met de diagnostische echo gebruikt in prenatale examens en medische screenings. Ultrasound massage is een soort therapeutisch ultrageluid dat wordt gebruikt om spieren, gewrichten en weefsels te stimuleren. De hoogfrequente geluidsgolven ingesteld tussen 800,000Hz en 2,000,000Hz kan doordringen wel 5 cm onder het oppervlak van de huid om cellen te stimuleren en een verscheidenheid van veilige, effectieve genezing voordelen voor verschillende delen van het lichaam.

Verhoogde Range of Motion

Ultrasound massage bewegingsbereik toenemen in de spieren en de gewrichten bij sommige patiënten. Volgens SpineUniverse.com wordt ultrageluid vaak gebruikt als onderdeel van een regime fysieke therapie aan de patiënt ontspannen en bereid het lichaam voor fysiotherapie oefeningen. De ultrasone golven creëren een zachte, veilige warmte diep in het spierweefsel die pijn, stijfheid en ongemak kan verlichten sommige patiënten. Degenen die lijden aan gewrichten en spieren stijfheid als gevolg van een verwonding of chronische aandoening, zoals artritis, kan meer bewegingsvrijheid ervaren als de weefsels verwarmd en ontspannen in het lichaam. De aanvankelijke stijging in bereik van de beweging kan de patiënt comfortabeler en effectiever te werken door middel van fysiotherapie oefeningen.

Versnelde Healing

Ultrasound massage therapie wordt ook gebruikt om te versnellen en de genezing van wonden bevorderen hele lichaam. Joseph McCulloch, PhD, diende als directeur van de afdeling Fysiotherapie aan de Louisiana State University Medical Center, en zijn werk suggereert dat ultrageluid kan invloed hebben op de natuurlijke afscheiding van collageen in de fibroblast cellen. Fibroblast cellen zijn verantwoordelijk voor collageen, dat het structurele kader van het menselijk lichaam. Een verhoogde productie van collageen kan versterken de genezende weefsels en bevorderen snellere herstel van wonden en verwondingen van de huid en botten, spieren, pezen en ligamenten.

Verminderd Scar Tissue

Ultrasound massage wordt aangenomen veilig te stimuleren een verhoogde productie van collageen die kunnen worden beïnvloed littekenvorming weefsel. Wanneer de weefsels van het lichaam zijn ontspannen en sneller kunnen genezen door de voordelen van ultrageluid massage, de vorming van littekenweefsel aanzienlijk worden verminderd. Volgens SportsInjuryClinic.net, kan ultrasone therapie ook een effect op rijpe collageen in het lichaam. Ultrasound behandeling kan worden toegepast op vezelig littekenweefsel dat wellicht al hebben gevormd na een verwonding of trauma. De zachte pulsaties van de ultrasone massage kan op de huid het uiterlijk van het exterieur van littekens te verminderen, en ultrasound behandeling kan ook littekenweefsel die kunnen interfereren met de beweging in de gewrichten, spieren en ligamenten te verminderen.