Vegetarisch dieet voor een hoog cholesterol

Vegetarisch dieet voor een hoog cholesterol

Cholesterol is alleen aanwezig in dierlijke producten, dus een strikt vegetarisch zal geen cholesterol niet verbruikt. Echter, er zijn verschillende soorten vegetariërs: Veganisten eten alleen plantaardig voedsel, lacto-vegetariërs eten zuivel, lacto-ovo-vegetariërs eten zuivel en eieren, en Flexitarians eet vooral een plantaardig dieet, maar af en toe eet vlees, gevogelte of vis. Er zijn veel low-cholesterol voedsel opties voor vegetariërs die ofwel zuivel, vlees of eieren consumeren.

Cholesterolverlagende voedingsmiddelen

Volgens de Mayo Clinic er top cholesterolverlagende voedingsmiddelen. De meeste selecties zijn geschikt voor vegetariërs, waaronder havermout en haverzemelen, noten, olijfolie en voedsel verrijkt met plantensterolen en stanolen. Sterolen en stanolen zijn stoffen gevonden in planten die helpen blokkeren de opname van cholesterol. Vis ook op de lijst met omega-3 vetzuren. Voor strikte vegetariërs, vlas maaltijd is voedzaam en rijk aan omega 3-vetzuren.

Ontbijt

U kunt uw dag beginnen met havermout en strooi op sommige haver zemelen. Dress it up met een beetje honing en kaneel. U kunt ook hakken sommige walnoten en een gesneden banaan voor een verandering van smaak. Als je vegetarisch dieet het toelaat, kun je eiwitten klauteren in een beetje olijfolie en voeg een kopje spinazie, samen met een plakje volkoren toast met no-suiker jam.

Lunch

Grote groene salades met noten en zaden zijn een goede lunch keuze voor de veganistisch. Maak een salade dressing van olijfolie en citroensap. Voeg avocado, vlas maaltijd en alle groenten die u wenst. Vers fruit als dessert is cholesterol-vrij en vol vitaminen. Als je vegetarisch dieet vergunningen toe magere yoghurt met bessen voor het dessert. Probeer een gegrilde kaas sandwich met soja kaas, tomaten en spruiten voor een cholesterolverlagend lunch. Volgens de Mayo Clinic soja niet cholesterol, maar het is een gezond aanvulling op het dieet en creëert variëteit voor vegetarische.

Diner

Voor de serieuze veganistisch, volkoren pasta met verkruimelde tofu en verse tomaten maakt een gezonde en low-cholesterol diner. Voeg gekookte broccoli of wortelen voor extra voeding. Als je vegetarisch dieet het toelaat, braden een kleine zalmfilet met gebakken aardappel bedekt met gekruide yoghurt en een groene salade voor een zeer laag-cholesterol diner. Peulvruchten zijn cholesterolvrij, rijk aan eiwitten en is geschikt voor de meest strikte vegetariërs. Ze maken het vullen en heerlijke soepen en stoofschotels aangekleed met andere groenten en kruiden. Kikkererwten, pinto bonen, zwarte bonen en linzen zijn slechts enkele van de vele peulvruchten.

Snack selecties

Groenten met salsa gemaakt van tomaten, uien en paprika's zijn geweldig snacks voor de serieuze vegetariër. De lacto vegetarisch kan een dip van yoghurt, knoflook en basilicum voor de groenten te maken. Gebakken tortilla en zoete aardappel chips zijn ook smakelijke vegetarische snacks. Maak een gezonde dip van pinto bonen, knoflook, citroensap en vlas maaltijd voor groenten of chips. Een andere grote snack is een handvol rauwe noten.